maandag 16 juli 2012

Aviva gaat nieuwe schoolspullen kopen


Het is ieder jaar een drama. Dan sta ik daar, op de schooletage van de V&D, en ik kan gewoon geen keuze maken. De tientallen rollen kaftpapier in alle kleuren van de regenboog, de ladingen agenda's (van Hello Kitty tot Nickelson) en de stapels schriften maken met moeilijk om door de bomen het bos te zien. Komt dit je bekend voor?

In de brugklas vond ik het geweldig om al mijn schoolspullen bij elkaar te laten matchen. Wat ik toen nog niet wist, is dat het na een week toch niet meer uitmaakte. De agenda was dan volgeplakt met plaatjes uit tijdschriften en op het kaftpapier stonden enorm lange verhalen van vriendinnen. Ze zeggen vaak dat je, hoe hoger je komt, minder uitgeeft. Eerst geloofde ik daar niet in, want dat komt toch gewoon omdat je elk jaar meer materiaal van voorgaande jaren over hebt? Dat ook, maar ik merk dat ik dit jaar van de goedkoopste merken wat printloze artikelen koop. Een zwarte agenda van de HEMA, een stel schriften van de Zeeman en kaftpapier van Kruidvat.


Mijn schoolresultaten zijn nooit zo heel erg goed. In het begin van het jaar stel ik alles uit, waardoor ik aan het einde van het jaar alles nog moet ophalen. Ook ben ik een enorme chaoot, en vergeet ik altijd boeken en schriften in de les. Met nieuwe schoolspullen komt voor mij altijd een nieuwe start. Niet dat ik die nieuwe start vaak op een positieve manier gebruik (niet zo negatief Aviva, dit jaar wel!). Helaas ben ik altijd te laat met het kopen van schoolspullen, of vergeet ik de helft. Waardoor ik uiteindelijk in de les zit met een halve stapel gekafte boeken en een leeg etui.


Maar dit jaar ga ik het goed doen. Dat heb ik met mezelf afgesproken. Ik ga op tijd spullen kopen, ik zorg dat ik van te voren een lijstje maak met alles wat ik moet hebben. Daarna ga ik langs winkels totdat ik alles heb. 

Goede winkels: V&D en Bijenkorf zijn handig als je alles in een keer wilt kopen. Dan ben je misschien wel wat meer kwijt, maar je hebt wel alles (en brugklasstyle-gematched!). Kruidvat, Hema, Zeeman, Action, Schrijverij, etc. hebben meestal ook vrij veel. Wil je een goede, duidelijke en eenvoudige agenda, die je zelf nog kan pimpen? Ga dan naar de HEMA, die agenda's zijn ideaal.

Waar halen jullie schoolspullen?

Dare to dream,
Aviva
1 opmerking:

  1. Leuk artikel, bij mij precies hetzelfe verhaal, ik ga dit jaar wat meer basics doen want binnen een maand was de helft va mijn schriften al volgeklad of kwijt en mijn boeken ontkaft.
    Liefs,xx

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!