woensdag 11 juli 2012

Sharon over 'Raar maar Waar'

Helemaal nu het vakantie is, verveel ik me af en toe kapot. Wat ik dan ga doen? www.raarmaarwaar.nl biedt de oplossing! Een onwijs leuke website met rare nieuwsberichten die allemaal waar zijn. Een tweeling met verschillende nationaliteiten, een man die zijn vrouw vergeet op zijn vakantiebestemming, je kan het zo gek nog niet bedenken. Mijn favorieten van de afgelopen tijd:


Man vergeet vrouw bij vertrek naar vakantiebestemming
Stress bij het vertrek naar een vakantiebestemming, het komt bij de beste koppels voor. Zo ook bij Günther en Gerda uit Bonn. Het koppel gaat al jaren naar Schleswijk-Holstein op vakantie, maar deze keer was Günther zonder Gerda vertrokken. De twee hadden namelijk ruzie bij het inladen van de koffers en de 73-jarige Günther stapte daarom kwaad achter het stuur en reed weg. Hij was er echter van overtuigd dat zijn vrouw zoals gewoonlijk op de achterbank zat. Maar Gerda was gewoon buiten blijven staan. Toen haar man na lange tijd nog niet was teruggedraaid, belde ze de politie. Deze wist de man uiteindelijk te bereiken en hem, tot zijn grote verbazing, te informeren dat hij zijn vrouw vergeten was.

Olympische mascottes zijn te eng
Het was de bedoeling dat de mascottes voor de Olympische Spelen in Londen van deze zomer kinderen enthousiast zouden maken voor sport, maar cyclopen Wenlock en Mandeville jagen ze eerder de stuipen op het lijf. Het kostte de organisatie 18 maanden om met de mascottes op de proppen te komen. De eenogige poppetjes zijn volgens de bedachte legende voortgekomen uit de laatste druppels staal waarmee het Olympisch Stadion is gebouwd. Wenlock is de mascotte van de Olympische Spelen, Mandeville van de Paralympische Spelen. Op internet maken ouders gehakt van de mascottes en de merchandise die op ze is gebaseerd, schrijft Adelaide Now. "Dit boosaardige monster kijkt recht in je ziel en is op zoek naar zwakke punten", zegt de een. "Geef dit niet aan je kinderen, tenzij je wilt dat ze de komende vijf jaar nachtmerries hebben", waarschuwt een ander. Niet iedereen is negatief over Wenlock en Mandeville. De 9-jarige Chiara Rice noemt ze "raar, maar wel interessant". Er is dus nog hoop voor de mascottes.

Australier valt 5 verdiepingen en leeft
Een val van vijf verdiepingen, en alleen een paar gebroken ribben. Een Australiër overleefde wonderbaarlijk een sprong van vijf hoog vanuit een brandend appartementencomplex. Volgens een woordvoerder van de brandweer kwam hij ervan af met slechts lichte verwondingen. "Gelukkig voor hem landde hij op een aantal struiken aan de voorkant van het gebouw, waar hij werd gevonden." Er was brand uitgebroken in het flatgebouw in Newcastle, aan de Australische oostkust. De man kon in de haast zijn huissleutel niet vinden. Hij kon daardoor niet via het trappenhuis vluchten en sprong.

Vandalen opgepakt na scheet
De politie in Montfoort (Limburg) heeft vier vandalen op kunnen pakken nadat één van hen een keiharde scheet had gelaten. De vandalen, vier jongens in de leeftijd 18 - 20 jaar, waren in de nacht van woensdag op donderdag bezig om een aantal verkeersborden los te halen. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse, doch kon in eerste instantie de vandalen niet vinden. Zij waren namelijk snel het maisveld in gevlucht toen zij de politie zagen komen. Juist op het moment dat de agenten besloten om terug te keren naar het bureau hoorden zij vanuit het maisveld een keiharde scheet... De afloop laat zich raden, de vandalen konden snel door de politie worden aangehouden. Alle vier kregen een bekeuring wegens vandalisme, 2 jongens kregen bovendien ook nog een extra boete omdat zij geen identiteitsbewijs bij zich hadden. De verkeersborden moesten de vandalen zelf weer ophangen.

Vliegtuig zakt door asfalt door hitte


De temperatuur in Washington liep vrijdag zo erg op dat een deel van het asfalt er zacht van werd. Een vliegtuig met vijftig zitplaatsen zakte in het asfalt en kon niet meer wegrijden. Maar liefst 37 graden werd het vrijdag en dat was genoeg om het asfalt zachter te maken. “Het vliegtuig heeft waarschijnlijk precies op een zachte plek gestaan, waardoor het wegzakte”, aldus een woordvoerder van de luchthaven. Volgens de woordvoerder is dit voorval “zeer uitzonderlijk”, maar zijn de temperaturen in Washington dat momenteel ook. Een ander vliegtuig moest eraan te pas komen om het toestel uit de kuiltjes te trekken.

Raar? Absoluut. Maar deze nieuwsberichten zijn wel allemaal waar! Ik raad het je echt aan om af en toe even op Raarmaarwaar te kijken, een ontzettend leuke, interessante site!
Geloof in jezelf,
Sharon.
Alle teksten en foto's zijn letterlijk van www.raarmaarwaar.nl overgenomen, alle rechten gaan dan ook naar deze site.

1 opmerking:

Just leave your lovely comment!