Ingrediënten Chocolate Chip Cookie Dough Truffels
- 100g boter op kamertemperatuur
- 150g basterdsuiker (wit, licht of donker maakt niet uit)
- 250g bloem
- 1 blik gecondenseerde melk
- 1 tl vanille extract / 1 zakje vanillesuiker
- 100g chocolade fijngehakt (puur of melk, choose your favorite)
- 250g chocolade voor een chocoladelaagje
1. Mix de boter met de suiker in een kom. Mix daarna de vanille erdoor.
2. Mix de gecondenseerde melk erdoor, en daarna de bloem. Je krijgt een vrij stug deeg, dus dat wordt flink doormixen!
3. Mix als laatste de fijngehakte stukjes chocolade erdoor.
4. Bedek de kom met huishoudfolie (of iets anders, wat je in huis hebt) en zet het deeg ongeveer twee uur in de koelkast.
5. Na deze twee uur kan je balletjes van de mix gaan rollen. Je mag zelf weten hoe groot je deze balletjes maakt - maar onthoudt: hoe kleiner de balletjes, des te meer balletjes heb je.
6. Zet de balletjes ongeveer 20 minuten in de vriezer.
7. Smelt de overige chocolade au bain marie. Bedek een snijplank met bakpapier, dip de balletjes in de chocolade (of vind een andere manier, want auw auw verbrand je vingers niet!) en leg ze op het bakpapier. Zet de balletjes weer terug in de koelkast, en als ze hard zijn, kun je er van genieten!
foto van www.culy.nl |
Geloof in jezelf & fijne vakantie!
Sharon.
Alle credits gaan naar www.culy.nl en dit Youtube filmpje
Ga ik een keer proberen want het klinkt echt superlekker! ^_^
BeantwoordenVerwijderen