maandag 7 februari 2011

Aviva vertelt over Chatroulette.

Chatroulette is een website waarop je met willekeurige mensen over heel de wereld in contact kan komen. Je kan communiceren via een chatvenster, je microfoon en je webcam. Dagelijks bezoeken er 500.000 mensen Chatroulette, niet altijd met de goede redenen. Je zal dan ook heel veel naakte of zelfs masturberende mannen tegenkomen. Gelukkig kan je elk moment op de 'Next-knop' drukken en word je weer doorverwezen naar iemand anders.

Chatroulette is in 2009 opgestart door een 17-jarige scholier uit Moskou. De site werd een jaar later pas echt populair, nadat verschillende kranten en tv-shows er aandacht aan schonken. Dit vertelde de maker aan Brad Stone van de New York Times: "I created this project for fun. Initially, I had no business goals with it. I created this project recently. I was and still am a teenager myself, that is why I had a certain feeling of what other teenagers would want to see on the Internet. I myself enjoyed talking to friends with Skype using a microphone and webcam. But we got tired of talking to each other eventually. So I decided to create a little site for me and my friends where we could connect randomly with other people."

Op Chatroulette kan je de raarste dingen tegen komen: opgehangen mensen, the Jonas Brothers (nepfilmpjes) of Merton! Merton (a.k.a Chatroulette Piano Improv Guy) speelt en zingt voor mensen die hij tegenkomt op Chatroulette. Een tijdje ging er een gerucht dat hij de bekende pianospeler/zanger Ben Folds was. Maar dat stopte zodra Merton en Ben een filmpje samen maakten, waarin ze vertelde dat ze dus niet elkaar waren (hopelijk snap je deze zin haha). Ben Folds zette toen een liveshow in elkaar, de 'Ode to Merton', waarin hij met een volle zaal ging 'Chatrouletten'. De filmpjes van Merton en Ben Folds zijn zeker de moeite waard om te kijken. Om even op Irene haar artikel in te gaan, dit zijn mijn twee favoriete filmpjes.
Carpe Diem!

Liefs,
Aviva

4 opmerkingen:

 1. HAHHHAHA
  dat filmpje is echt awesome! ;D
  bij mij doet chatroulette het nooit dus ik ga heel soms op omegle :') maar ik ga het nog eens proberen, en dan hoop ik Merton tegen te komen :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb ze van het weekend gezien en ik moet toegeven: ik vond ze echt ge-ni-aal. Behalve dat het natuurlijk knappe improvisaties zijn zit er ook veel humor in.

  Een leuk stukje en goede aanbeveling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Chatroulette - inderdaad voornamelijk masturberende mannen, maar ach, dat vind ik prima.
  Andere ervaringen - twee vrouwen uit een polygamie gezin, een Nederlandse psycholoog, vrijende stelletjes en een jongen die een striptease voor me wilde doen.
  Ik zou graag nog muzikanten willen tegenkomen of iemand die een goocheltruc doet, maarja...

  En oooooh BEN FOLDS gaan jullie naar het concert?

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!