zaterdag 12 februari 2011

Irene haar Valentijnsdag.. Zonder vriend

Valentijnsdag.. Heel leuk allemaal als je een vriend hebt en verliefd bent. Maar wat nou als je single bent? Ga je dan in een hoekje zitten met een doos tissues totdat de dag voorbij is, of ga je er een leuke dag van maken? Ik heb geen vriend, ik heb er lekker cliché gewoonweg geen tijd voor, maar ik hou er ook niet van om zo afhankelijk te zijn van iemand. Natuurlijk heeft verkering hebben ook wel zijn voordelen. Een scharrel hebben is leuk, ik geef het toe, maar verkering hebben.. daar begin ik over een paar jaar wel mee zodra ik het studentenleven heb geproefd!

Aangezien ik er geen depressieve dag van wil maken, heb ik heel wat op de planning staan. Zoals jullie weten ben ik lid van de leerlingenraad bij ons op school en elk jaar houden we met Valentijn een rozenactie. Leerlingen kunnen dan een kaartje kopen en een roos sturen naar een geliefde, vriendin of een aardige docent. Onze taak als leerlingenraad is om die rozen maandag te bezorgen aan de leerlingen. De opbrengst gaat naar Going Global, een project van stichting Edukans. Er komt heel veel stress bij kijken, maar dat mag de pret niet bederven. Oh en stiekem.. heb ik ook rozen gekocht. Ééntje voor mijn beste vriend, eentje voor mijn beste vriendin, eentje voor een docent waar ik goed mee op kan schieten en eentje voor mijn crush.

En tsja, een Valentijn zonder cadeautjes is geen Valentijn, dus ook ik heb een paar cadeautjes gekocht. Nou ja, gekocht.. Ik ga het zelf nog maken! Voor mijn beste vriendin maak ik een muurtegeltje. Je weet wel, van die blauwe tegeltjes met een wijze spreuk erop die je in huizen en in tijdschriften wel eens tegenkomt. Om dit te maken heb ik een soort van tegeltje en verf gekocht. Welke spreuk ik erop ga zetten, weet ik nog niet. Een van de onderstaande ga ik erop zetten:

“Echte vrienden zijn vrienden die alles van je weten en toch van je houden”
of
“Ware vriendschap kent een begin, maar geen einde”.

Ook ga ik een bonnenboekje maken. Op die bonnen ga ik dingen zetten zoals: een high tea, een avondje uit eten, een dagje shoppen in Groningen, een filmmarathon houden en double-daten als we 70 zijn (ik hoop tenminste dat we dat mogen halen). Zodra we iets hebben gedaan, kan ze het vakje aankruisen totdat we het hele boekje hebben uitgewerkt. Omdat ik er morgen mee begin,n kan ik jullie nog geen foto's laten zien. Als jullie nog wel foto's willen zien, zouden jullie dat even bij de comments moeten zetten zodat ik volgende week de foto's bij mijn artikel toe kan voegen.
Ondanks ik geen vriendje heb, heb ik nog een lange dag die me te wachten staat! Ik doe het gelukkig allemaal met plezier ;).

Wat ga jij met Valentijn doen?


“Be who you want to be, not what others want to see”

Liefs,
Irene.

5 opmerkingen:

 1. Ik wil wel foto's zien :D Van het tegeltje en dat boekje..:D
  Ik denk dat, dat eerste zinnetje misschien lang is? Maar ik vind alle twee de zinnetjes heelmooi!
  XX <33

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja precies, eerste zinnetje is iets te lang.. Denk dat het maar de tweede wordt, zal er vanavond mee aan de slag! Was namelijk vergeten een nieuwe kwast te kopen, erg slim van me haha.
  Ik zal er eventjes fotos van maken zodra ik het af heb! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verhaaltje.. Ik ben eigenlijk een beetje tegen valentijnsdag. Het idee dat je iets doet voor je geliefde is heel mooi. Maar het commerciele eromheen vind ik overdreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad Stephanie, dat commerciële erom heen vind ik niets! Daarom vind ik het zelf ook leuker om iets zelf te maken en te geven, in plaats van iets te kopen. Parfum krijgen etc. is natuurlijk ook heel leuk en lief, maar dat is weer iets persoonlijks, de één vindt zoete parfum lekkerder ruiken dan een subtiele. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen zelf iets in elkaar te knutselen! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!