woensdag 9 februari 2011

Sharon maakt een revoluzzionary monstertje voor valentijnsdag.

Hai hai!
Je hebt vast wel eens een revoluzzionary monstertje gezien, een schattig knuffeltje in de vorm van een monstertje. Toen ik deze zag op een van mijn favoriete sites, www.cutoutandkeep.net, wist ik zeker dat ik er ook eentje zelf moest maken. Want zeg nou zelf, zo’n lief monstertje wilt toch iedereen? En het is al helemaal een leuk idee om aan je vriendje/crush te geven..

- Het was de bedoeling om foto's erbij te zetten, maar jammergenoeg kreeg ik mijn monstertje niet op tijd af door school en danswedstrijden.. Als er iets niet duidelijk is, kijk dan even hier. Het is de Engelse versie van de how to, met foto's etc. -

Nodig:

- Twee lapjes stof van ongeveer 20 bij 25 cm.

- Een A4 blaadje.

- Een dikke zwarte stift.

- Stofschaar.

- Naald & Draad.

- Stof voor de ogen en mond.

1. Teken het patroon van het monstertje na. Je kan het precies natekenen, maar er natuurlijk ook je eigen draai aan geven. Knip het patroon uit.

2. Teken het patroon over op je lapjes stof. Let op: leg de stof met de achterkant naar boven! Later draai je het genaaide monstertje namelijk binnenstebuiten, waardoor de goede kant aan de buitenkant komt. Knip het monstertje uit, ongeveer een centimeter buiten de rand die je hebt afgetekend.

3. Knip van een andere stof twee grote en twee kleine rondjes, deze ga je gebruiken voor de ogen. Knip ook een mond en eventueel een tand. Naai deze vast aan het stofje die jij als voorkant wilt gebruiken.

4. Maak de lapjes stof vast met spelden. De spelden moeten binnen de afgetekende rand zitten.

5. Naai de lapjes aan elkaar vast. Probeer zoveel mogelijk de lijn die je hebt afgetekend aan te houden, dan wordt je monstertje het mooist. Let op: naai het gedeelte tussen de oren (of een ander gedeelte als je dat liever hebt) nog niet vast!

6. Draai de monstertje binnenstebuiten. Dit is even lastig, maar als het goed is moet het lukken. Ikzelf ben er ongeveer tien minuten mee bezig geweest om alles goed om te draaien en te vormen.

7. Doe knuffelvulling in je monstertje. Deze kan je kopen bij een stoffenwinkel, maar je kan ook een oude knuffel die je niet meer gebruikt kapot knippen en de vulling uit deze knuffel gebruiken.

8. Naai de bovenkant van je monstertje dicht. Tadaaaa, je revoluzzionary monster is klaar!

Wat denk jij? Ga je ook een revoluzzionary monstertje voor Valentijnsdag maken? Of is dit niet jouw ding?

You always regret what you don’t say.

Liefs,

Sharon.


3 opmerkingen:

 1. Cutee ;D
  maar ik doe niet aan valentijnsdag, haha.
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk Leuk!!!:D
  En handige uitleg. Heb nu meteen zin om ook creatief te doen met stof.(maar m'n huiswerk moet toch ook echt af..:P)

  Wel ook een keer de jouwe showen hoor! :D Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!