woensdag 2 februari 2011

Sharon danst op dubstepmuziek.


Ken je het muziekgenre dubstep? Ik vind het heerlijke muziek om op te dansen, vooral voor streetdance, hiphop en pop 'n lock is dit soort muziek erg geschikt. Ook in veel verschillende clubs hoor je deze muziekstijl vaak. Ik geef toe; je moet er wel van houden. Ik kan me voorstellen dat er veel meiden zijn dit deze muziekstijl helemaal niets vinden!

Dubstep is een stijl met een hoog ritme (zo’n 140 bpm) en is in 2001 in Engeland ontstaan. Het lijkt een beetje op het genre grime. In Nederland is deze stijl nog niet erg bekend, maar sinds 2009 begint dubstep zijn opmars te maken door de remix In For Da Kill (La Roux) van dubstep-producer Skream.


Er zijn veel verschillende liedjes ‘gedubstept’. Een paar voorbeelden zijn Smells like teen spirit – Nirvana, Muse – Knights of Cydonia, Rihanna – Rude boy, maar ook Owl City – Fireflies en Elly Goulding – Starry eyed. Zoals je ziet zijn dit liedjes van allemaal verschillende genres, die omgezet zijn naar dubstep.


Nirvana – Smells like Teen Spirit
Rihanna – Rude boy
Muse – Knights of Cydonia
Owl City - Fireflies
Ellie Goulding - Starry Eyed


Wat vind jij van dubstepmuziek? Leuk om te luisteren, of alleen in de club?

You always regret what you don’t say.
Love, Sharon.


4 opmerkingen:

 1. dubstep is echt zo goed, hoor het elke dag, bij ons in belgie wordt het tegenwoordig heel commercieel wat ik eigelijk niet zo leuk vind!

  **FRIDAY NIGHT BITCH FIGHT**

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dubstep vind ik wel gaaf, maar eigenlijk wel voor in de club. Maar ook gwoon 'savonds ofzo! niet om mee wakker te worden, haha. Dan kan ik niet zo tegen drukte. Waarom maken jullie eigenlijk geen domeinnaam (.nl) aan? Is maar 9 euro per jaar ofzo en het staat wel professioneel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Kimmey,
  Bedankt voor de tip! Dat is misschien wel een goed idee inderdaad. Daar hadden wij nog niet aan gedacht! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke banner heb je (:

  http://ieatfashiontoday.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!