zaterdag 19 februari 2011

Irene bezoekt de Lady Fair

Maandag was er een Lady Fair in een dorp vlakbij mijn woonplaats. Ik had er nog nooit van gehoord, dus ik zal jullie eerst even vertellen wat het is ;).


De Lady Fair wordt georganiseerd voor meiden/vrouwen die graag op de hoogte blijven van fashion, beauty, gadgets workshops en ga zo maar door. Er staan allerlei visagisten, schoonheidsspecialisten, kappers en dergelijke. Ook zijn er kleren en sieraden te koop. Het is een beetje vergelijkbaar met de huishoudbeurs, maar dan wat kleiner. Ook gaat de opbrengst van de entree naar Pink Ribbon. Zoals de naam het al zegt: de Lady Fair staat helemaal in teken van de vrouw!
Maandag ging ik dus naar de Ladyfair, samen met mijn zus en moeder. Toen we binnenkwamen, stond er echt een mega lange rij, dus we moesten eerst even wachten. Nadat we entree hadden betaald, mochten we ons meteen opgeven voor een winactie; je kon namelijk een professionele fotoshoot winnen. Bij de ingang stond een tafeltje van Pink Ribbon. Je kon daar allerlei dingetjes kopen: tassen, sieraden, strikjes, maar ook van die klikbare fietslampjes. Wij hebben twee pakjes gekocht, dus we hebben in totaal vier fietslampjes; twee witte en twee roze. Echt superleuk, en de opbrengst gaat ook nog eens naar Pink Ribbon. Toen gingen we naar de eerste zaal. In de eerste zaal stonden allerlei kledingrekken van kledingwinkels en schoonheidsspecialisten. Er stond ook een manicurestandje, daar kon je je nagels laten doen.
Maar omdat er zo’n lange rij stond, liepen wij eerst maar door. Toen kwamen we in een zaal met allerlei kappers en masseurs. Je kon daar je haren laten knippen, krullen of stijlen. Ook kon je allerlei haarproducten kopen van CHI. Bij dat standje heb ik een goody-bag gekregen, met allerlei proefmonstertjes, foldertjes en kortingbonnen. Onder andere zat er een haarmaskertje voor gekleurd haar in en een klein shampoo potje. Ook kon je je laten masseren, maar helaas stond daar ook een rij dus na een paar minuten liepen we naar het volgende standje: er stond nog een kraampje met schoenen, helaas waren de schoenen die ze mee hadden genomen niet zo bijzonder. Mijn moeder kende de vrouw die achter het kraampje stond, dus daar hebben we even mee staan praten. Daarna gingen we naar de volgende zaal. Daar stond een bak met visjes! Je kunt je voeten en/of handen in de bak doen, en de visjes zwemmen meteen naar je voeten en/of handen. Ze verwijderen elk stukje dode huid, en na een behandeling van ca. 30 minuten heb je een hele zachte huid! Ik had het wel eens op televisie gezien, maar nog nooit geprobeerd. Toen heb ik wel even mijn handen in het water gehouden. Het is een heel raar idee, maar het doet niet pijn, het kietelt alleen een klein beetje. Verder stonden er nog allerlei standjes met cosmetica,
tupperware en informatie over permanente make-up. Nadat we alles hadden bekeken, gingen we nog even een drankje halen en na-babbelen. Toen we thuis waren, ben ik meteen op bed geploft.


Het was echt superleuk, maar er is wel een minpuntje: de Lady Fair wordt namelijk alleen in de provincies Friesland, Groningen en Drente gehouden.
Benieuwd of er binnenkort ook een Lady Fair bij jou in de buurt wordt gehouden? Kijk dan hier.

“Be who you want to be, not what others want to see”

Liefs,
Irene.Bron foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Just leave your lovely comment!