donderdag 15 september 2011

Annemarieke's eerste week op een britse school.

Hallo allemaal!
Speciaal voor Jetske, een artikel over de lessen van mijn eerste week op school hier in Engeland.
Mijn eerste week op deze Britse school zit er nu op en eerlijk gezegd keek ik nu al heel erg uit naar het weekend! Ondanks dat ik eigenlijk niet veel anders doe dan naar school fietsen (jaja, ik heb speciaal een fiets gekocht hier, ik ben ten slotte wel een echte Nederlander) en de lessen bij te wonen, is het allemaal erg vermoeiend. Aangezien alles maar dan ook ALLES in het engels is (en dan ook nog eens met een fors Noords- accent), is mijn brein continue bezig en zodra ik thuis kom wil ik dan ook eigenlijk niets liever dan meteen naar bed. Het is niets ernstigs en zal na verloop van tijd natuurlijk ook steeds minder worden, maar toch is het wel irritant om elke les lang en breed te lopen geeuwen. Ook geen goed beeld voor de leraren, die denken vast: Zijn mijn lessen nu al saai?” Wat absoluut niet het geval is!

 


Ik heb vier vakken: Sociologie, Psychologie, Drama en Theater en Art en Design.
Sociologie, waar ik het minst van verwachte, blijkt onwijs interessant te zijn! Het is niet alleen maar teksten lezen en onderzoeken bestuderen, het is veel meer filosoferen gezamenlijk met de hele klas. Het is dus ook meer praten dan schrijven (wat ik helemaal niet erg vind ). Het gaat allemaal over het sociaal zijn, niet alleen binnen je familie en vriendengroep, maar ook nationaal, internationaal, op scholen, de overheid etc. etc. Ik ben dus toch erg blij dat ik dit vak heb gekozen, ondanks dat ik in het begin nog wat twijfels had.
Verder is Art &Design het paradijs voor mij, ik moest en een heftige “Hallelujah”- uitkreet onderdrukken en drie keer flink zuchten, voor ik een beetje gekalmeerd was, toen ik mijn lokaal in liep; Alle muren hangen vol met onwijs-spectaculaire-kunstwerken en er zijn triljoen lades met verschillende soorten stof, verf, ijzer, hout, penselen, papier en andere materialen.. het is alsof ik op de kunstacademie zit! Ook krijgen we hier allemaal een A3-tekenblok , die je zo vol mogelijk moet proppen met oefen schetsen, voorbeeld plaatjes, foto’s, tekst en wat niet allemaal, om je uiteindelijke kunstwerk goed uit te werken en voor te bereiden.Drama en Theater is ook onwijs leuk, we performen iets van 4 toneelstukken dit jaar en we zijn al meteen begonnen met oefenen en het stuk analyseren etc. De leraar is erg aardig, en had al snel door dat ik geïnteresseerd was in niet alleen het acteren, maar ook het artistieke gedeelte, en gaat daarom zoveel mogelijk rekwisieten, achtergronden en andere decorstukken mijn kant op schuiven!


Het enige vak wat niet zo denderend is, is Psychologie, aangezien het echt veel te makkelijk is en alles heel lang word besproken en word uitgerekt. Hopelijk word het in de komende weken meer uitdagender.

De school is klein, vergeleken met mijn vorige school in Nederland, en heeft (maar) 800 leerlingen. Aangezien er hier maar twee jaargangen zijn, 16 tot 17 jaar en 17 tot 18 jaar, zitten er dus nog steeds 400 studenten op hetzelfde niveau, wat aardig wat is. Wat een enorm verschil is, is dat ik mijn vakken altijd in hetzelfde lokaal heb. Ik heb dus 4 lokalen waar ik les in heb, wat het vaste lokaal is van de leraar, wat voor hen dus ook een pluspunt is, omdat ze niet hoeven te wisselen van lokalen. Prettig!
D
e Engelsen studenten zijn redelijk terughoudend en afwachtend, maar het is natuurlijk nog maar de eerste week, wie weet krijg ik daar snel verandering in! Naast mijzelf zijn er nog 4 andere uitwisselingsstudenten; een Italiaans, een Zwitsers, een Zweeds en een Duitse meisje. We hebben dus altijd elkaar nog!

Groetjes vanuit Engeland, Barrow-in-Furness!

Lots of Love,
xxx
AnnemariekeP.S. Never Tickle a Sleeping Dragon.P.P.S En, nee.. ik hoef geen schooluniform te dragen.

5 opmerkingen:

 1. Interessant artikel. Ik droom al jaren van een studie in de USA of UK. Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankje! :D
  En: moet je doen! Als je het echt graag wilt, is het zeker het geld waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt wel leuk eigenlijk! En het lijkt me zo vet om in Engeland naar school te gaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. SUPER vet om te lezen, ben echt extreem jaloers! Je lessen klinken echt geweldig inderdaad! Succes meid!

  P.S. wat was jouw eigen blog ookalweer? iets van Annemarieke-in-Engeland ofzo? Ik kan hem niet vinden..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf zeg! En dan vooral dat je zo'n creatief vak krijgt, dat lijkt me echt onwijs leuk en gaaf :)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!