woensdag 14 september 2011

Sharon over tribute concerten (+ ging zelf!)

Hello beauties!
Vandaag ga ik jullie vertellen over het fenomeen 'tribute concerten'. Wat doe je als een band niet naar Nederland komt om daar een fantastisch optreden te geven? Je stelt zelf een band samen om een tribute concert te geven. Wat doe je als de band uit elkaar is / er enkele of de gehele band overleden is? Je houdt een eerbetoon, in vorm van een tribute concert. 
Ik hoor jullie hersenen al kraken 'Whut? Tribute concert?' Nou, leuk dat je het vraagt! Een tribute concert is een concert waar liedjes van een bepaalde band opgevoerd worden, maar niet door de band zelf. Enkele voorbeelden?

Freddie Mercury tribute concert, 20 April 1992.
Freddie Mercury, de frontman van Queen, overleed 24 november 1991. De overige 3 Queen-leden besloten om, ter nagedachtenis aan Freddie, een groot concert te houden. Het concert, dat wereldwijd live werd uitgezonden, begon met korte optredens van een aantal bands, waaronder Metallica, Extreme, Def Leppard, en Guns N' Roses. Tussen de optredens door werden op grote videoschermen beelden van Mercury vertoond.
De tweede helft van het concert namen de overgebleven drie leden van Queen het hef in eigen hand. Zij werden bijgestaan door veel zangers en gitaristen, waaronder Axl Rose, Slash, Roger Daltrey, Tony Iommi, Mick Ronson, Elton John, George Michael, Seal, Paul Young, Annie Lennox, Lisa Stansfield, David Bowie, Robert Plant en Liza Minnelli.

Paramore Allstars Tribute Concert, 9 september 2011.
Een iets kleinschaliger concert, maar toch onwijs tof: het Paramore tribute concert. Ik was hier zelf bij, en het was echt heel erg gaaf. De Paramore Allstart Tribute Band bestaat uit Hinne Winterwerp (Only Seven Left), Pim de Mol (MakeBelieve), Sun Park, Steve Bolinde (Make It Count) en Olga Meulendijk, en ze hebben deze coverband opgericht om eenmalig optreden te geven, om een eerbetoon aan Paramore te geven - aangezien Josh en Zac besloten hebben met de band te stoppen, red. -
In ieder geval, ik was er dus bij afgelopen vrijdag en ik heb echt genoten! De band was ontzettend goed, het klonk echt als Paramore. Ik heb ook heel veel respect voor de zangeres, Olga Meulendijk, die alle liedjes binnen twée dagen (!) in heeft moeten studeren, omdat de oorspronkelijke zangeres, Simone van Os, helaas een keelontsteking opliep. Dus, Olga, als je dit leest, je bent geweldig!
Na afloop van dit spetterende concert kwamen mijn vrienden en ik Pim de Mol tegen - ja, Pim, de drummer van MakeBelieve! Ik ben al een tijdje heel erg fan van MakeBelieve en Pim, dus ik vond het super dat ik 'm zag. Ik vertelde dat ik fan van hem was, en toen hij mijn shirt zag - een MakeBelieve bandshirt, speciaal aangetrokken haha - kreeg ik éen van z'n drumstokjes waar hij die avond mee gedrumd had! Echt, je had me deze avond niet blijer kunnen maken. Nu staat het drumstokje heel mooi naast m'n poster van MakeBelieve met handtekeningen, hihi.
(Sidenote: ook ben ik gitarist Marvin van MakeBelieve nog tegengekomen deze avond, which means dat ik al 3 van de 5 MB leden ontmoet heb, hoe cool is dat?!)

Micheal Jackson Tribute Concert, 8 Oktober 2011.Binnenkort, 8 Oktober, Cardiff, Wales, Engeland, komt er een tribute concert ter ere van The King Of Pop. Er zijn al vele concerten voor Micheal Jackson in elkaar gezet, maar dit beloofd éen van de grootste te worden, met artiesten als 3T, Alexandra Burke, Beyoncé, Cee Lo Green, Christina Agulaira, Craig David, Leona Lewis, Ne-Yo, Pixie Lott en nog vele anderen. Er zijn nog kaartjes te koop, beginnend vanaf 55,- dollar.


Ik vind tribute concerten erg tof, mits er goed wordt gespeeld. Zijn jullie wel eens bij een TC geweest? Van welke band/zanger zou je graag een TC willen zien?


You'll always regret what you don't say,
Liefs, Sharon.2 opmerkingen:

  1. Heel gaaf! Ben d'r zelf nog nooit geweest..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit zeg! hahaha die moshpit in dat filmpje xd

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!