Ola!
We
kennen allemaal het probleem dat school met zich meebrengt: de lunches. Meestal
word je gedwongen genoegen te nemen met je kleffe lunchpakketje, iets wat –
eerlijk is eerlijk – lang niet iedereen doet. Na een paar weken ben je helemaal
uitgekeken op die plakkerige kaas of zoete hagelslag, en zien de lunches in de
kantine er wel erg verleidelijk uit. Slecht voor je lijn én voor je
portemonnee.
Daarom
presenteer ik met trots … Rosalie’s Lunchhandleiding©!
Hoe werkt dit,
Rosalie?
Glad
you ask!
Allereerst
zal ik je een soort brood aanraden, wat naar de mening van ons vakkundig
testpanel (Rosalie&vriendin) het beste smaakte.
Daarna komen de ‘ingrediënten’ die hoofdzakelijk zijn voor onze heerlijke lunch.
Tot slot de ‘als je tijd over hebt…’-ingrediënten, om je broodje de final touch te geven.
Het broodje kip
kerrie
Welk soort brood
kan ik het best kiezen?
Donker
brood, volkoren of duisterder.
Wat gaat erop?
Een
aantal blaadjes sla
Kip
kerrie* (let op: van teveel kip kerrie wordt je broodje klef)
En om het af te
maken?
Zongedroogde
tomaatjes
Komkommer
(het liefst apart verpakt, omdat je broodje anders vochtig wordt. Op school kun
je de plakjes er alsnog op leggen)
Peper
*De kip kerrie is ook heel goed te vervangen door een andere salade, denk aan huzaren, waldorf of filet américain.
Het broodje zalm/ham
Welk soort brood
kan ik het beste kiezen?
Ikzelf
vind witbrood hier het lekkerst bij, maar volgens mijn vriendin de fijnproever
doet dit het ook zeker niet verkeerd op donkerder brood.
Wat gaat erop?
Kruidenkaas,
bijvoorbeeld Philadelphia
Een
aantal blaadjes sla
Gerookte
zalm/een aantal plakjes ham
En om het af te
maken?
Bieslook
Peper
Het broodje kaas –
vegetarisch
Welk soort brood
kan ik het beste kiezen?
Geen
enkel broodje sprong eruit tijdens de stemming, dus de keuze is aan jou!
Wat gaat erop?
Een
klein (!) beetje mayonaise
Een
aantal plakjes kaas
Een
aantal blaadjes sla
En om het af te
maken?
Zongedroogde
tomaatjes of
Gewone
tomaatjes (apart verpakken)
Komkommer
(apart verpakken)
Peper
Bieslook
Het broodje
mozzarella – vegetarisch
Welk soort brood
kan ik het beste kiezen?
Een
bruintje
Wat gaat erop?
Pesto
Mozzarella
(als het te vochtig is: apart verpakken!)
Rucola
En om het af te
maken?
Zongedroogde
tomaat
Peper
Pijnboompitjes
Het broodje rauwe
ham/bacon
Welk soort brood
kan ik het beste kiezen?
Bruin
Wat gaat erop?
Een
klein (!) beetje mayonaise
Een
aantal plakjes rauwe ham/bacon
Een
aantal blaadjes sla
En om het af te maken?
Bieslook
Peper
En,
heb jij nog lekkere lunchrecepten voor op school?
Let there be cake for all our mistakes!
Liefs, Rosalie.
Lekker!
BeantwoordenVerwijderenIk neem vaak brie met komkommer en tomaat op donkerbruin brood mee naar school. Maar op onze school kun je juist heel veel gezonde en lekker broodjes kopen als gezond, aardbeien, kruidenkaas, filet americain etc. Oja, en ook broodjes kipcorn en gehaktbal, al zijn die wat minder gezond, haha!
heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen