zondag 25 september 2011

Iris vertelt over dagboeken

Dagboeken. Hebben we er allemaal niet een gehad op een gegeven moment in ons leven? Ik in ieder geval wel. En hoe, laatst vond ik een nogal grootte stapel met schriftjes waar ik ooit in begonnen ben met schrijven, maar ik kwam nooit verder dan een paar pagina's. Herken jij dit ook?

Deze post gaat dus over dagboeken, als je het nog niet gemerkt had. Ik moet toegeven dat er niet veel over te schrijven is, maar ik wil toch wat dingen met jullie delen.

Ik heb op het moment (wonder boven wonder) wel een dagboek, maar dan ietsje anders. Ik heb een 'one line a day'. Dit is een dagboek waarbij je maar een zin per dag hoeft te schrijven. Dit doe je voor vijf jaar lang en je kunt vanaf je eerste jaar terug lezen wat je het jaar ervoor hebt geschreven op dezelfde dag. En dat is voor mij best vol te houden, tot nu toe gaat het dus goed. Hier een paar plaatjes van one line a day dagboeken:
Er zijn ook een paar beroemde dagboeken, wat dacht je van die van onze eigen Anne Frank? Haar dagboek is wereldberoemd en tientallen keer vertaalt. Gekgenoeg ben ik als Amsterdammer nog nooit naar het Anne Frank huis geweest, maar dit staat wel bovenaan mijn 'to-do' lijstje.Een andere bekende 'dagboeker' is Bridget Jones. Ookal heeft deze schrijfster nooit echt bestaan, er zijn wel leuke boeken en films over haar gemaakt, check hier een trailer:


Je kunt ook online een dagboek bijhouden, dan kun je waarschijnlijk meer schrijven omdat typen sneller gaat dan schrijven met de hand. Ik kan jullie twee websites aanraden om dit te doen:

1. Penzu
Lekker simpel gewoon online typen. Je kunt dus overal ter wereld in je digitale dagboek schrijven. Wat ook fijn is, is dat je het dagboek dubbel kan beveiligen.

2. Daileez
Als je niet zo van het schijven bent maar toch iets wil bijhouden. Op Dailyeez kun je elke dag aan klikken wat je die dag hebt gedaan.


Heb jij een dagboek of wil je er een?

Xx. Iris
'Just living is not enough'

3 opmerkingen:

  1. Met mijn foto's kom ik al een heel eind, omdat ik bij elke foto van die dag ook een tekstje zet. (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stapels heb ik er..... en een blog over dagboekschrijven ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. interessant! en i love bridget jones:) anne frank nog niet gezien? na ja zeg!:) trouwens, ik heb hier zelf ook een kleine mount everest liggen, allemaal half af. - niet eens...

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!