zondag 18 september 2011

Iris vertelt: Het Westerpark

Hello readers,

Sinds ik weer in Amsterdam woon geniet ik er met volle teugen van en ontdek ik het ene leuke plekje na de andere. Ik woon op het moment vlak bij het Westerpark, wat ontzettend leuk is omdat er daar veel te doen is en leuke events plaats vinden. Wat voorn dingen gebeuren er dan in het Westerpark? Dat zal ik je eens precies vertellen:

Oh, wacht! Eerst een klein stukje geschiedenis en topografie. Het Westerpark bevind zich in het westen van Amsterdam (duh), dichtbij het de Nassaukade en de Spaardammerbuurt. Vroeger was het Westerpark ook een stadsdeel.


De bouw van het Westerpark begon in 1890, daarvoor was er een treinstation waarvan treinen naar Haarlem vertrokken.  Later werd er ook de westergasfabriek gebouwd en er kwamen steeds meer restaurantjes en cafétjes bij, in mijn opinie is het Westerpark steeds hipper en multicultureeler aan het worden. Het word nu ook wel 'cultuurpark, Westerpark' genoemt.

Wat is er te doen in het Westerpark?       The Sunday Market
Hier ben ik vorige week naartoe geweest; The Sunday Market is een markt met allemaal aparte, maar leuke kraampjes. De meeste verkopen sieraden en zelfgemaakte dingetjes, ook word er veel eten verkocht van alle uihoeken van de wereld. The Sunday Market is er elke eerste Zondag van de maand.


De perfecte picknick plek
Bij bijna elke ingang van het Westerpark staat een ‘ding’ waarvan je gratis (plastic) picknick kleedjes kan meenemen. Als het goed is mag je ook barbecueën in het Westerpark, en er is meer dan genoeg plek. Er is ook een soort van zwembad, genaamd de spartelvijver, voor de kleintjes, dus als je met je zusje of broertje gaat kun je daar in de buurt neerploffen terwijl zij zich vermaken. (voor de kleintjes zijn er ook 3 speeltuinen en een boerderij) Bioscoop en theater
In het Westerpark bevinden zich ook een bioscoop en theater. De bios; 'Het Ketelhuis', draait niet alleen maar gewone films zoals de smurfen. Ook kun je er documentaires en buitenlandse films zien.  Het MC theater is een theater voor nieuwe gezichten in de theaterwereld: "kosmopolitisch, dynamisch en grenzeloos". Restaurants en cafés
Hier een lijstje van alle eet- en drinkgelegenheden in het Westerpark:
 • Bakkerswinkel - Broodjeszaak
 • Espressofabriek - Cafe 
 • Pacific Parc - Een groot en zonnig terras
 • Proef - Eten met proefplankjes, het gaat om delen!
 • Rainarai - Restaurant met Algerijnse keuken
 • Toko MC - Restaurant van het MC theater, buitenlandse keuken
 • Westergasterras - The name says it all..

Zou jij naar het Westerpark willen gaan?

'Just living is not enough'
X. Iris

PS: Ik heb sinds kort een twitter account, volg me:
www.twitter.com/irisuk

4 opmerkingen:

 1. Klinkt leuk zeg!

  (Ps: Ik heb je trouwens al lang teruggemaild ;-). Hoe is 't op je nieuwe school? Heb je het een beetje naar je zin?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is echt een leuk park! Ben er wel eens geweest, en overal zaten mensen te bbq'en enzo, supergezellig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, dat klinkt echt geweldig! Ik ben helemaal weg van dat soort parken C:

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!