vrijdag 30 september 2011

Anne wist ook nog niet dat

Dinsdag de meest productieve dag van de week is.
Aan de hand van een gehouden onderzoek bleek dat bijna de helft (48%) van 150 ondervraagde leidinggevende vond dat hun medewerkers het meest productief waren op Dinsdagen. De dinsdag verslaat de Maandag aangezien de Maandag vaak gevuld wordt met vergaderingen.  De minst productieve dag kunnen we natuurlijk allemaal wel bedenken, dat is uiteraard de Vrijdag!

285389_460s_large
Dat er mensen zijn die geen vingerafdruk hebben.
De afwijking dat baby’s zonder vingerafdrukken worden geboren heet adermatoglyphia. Het is slechts in 4 families over de hele wereld voor gekomen. Een van deze gezinnen heeft ingestemd mee te doen aan een wetenschappelijk onderzoek over deze afwijking. 9 van de 16 familie leden bleken geen vingerafdruk te bezitten. Ook was het voor de onderzoekers mogelijk te ontdekken op welk gen deze mutatie op trad, namelijk SMARCAD1
Naast dat je geen vingerafdrukken hebt en dat je minder zweet heeft deze afwijking geen bijwerkingen en is dus ook niet schadelijk. Het maakt reizen alleen lastiger aangezien je je tegenwoordig vaak met vingerafdrukken moet identificeren.
Tumblr_lm91cqqurq1qdetuqo1_500_largeWinnie the pooh zijn echte naam is Edward the bear
Dit is je waarschijnlijk nooit opgevallen als je alleen in aanraking bent geweest met de Winnie the Pooh cartoons. Winnie the Pooh is gebaseerd op een aantal boeken geschreven door A. A. Milne. Milne baseerde deze boeken op zijn eigen zoon Christopher Robin en zijn teddy beer, Edward.  De naamsverandering van Edward wordt vooral besproken in het boek ‘Winnie-the-Pooh and When We Were Very Young.’
 Edward de beer kreeg zijn meer bekende bijnaam van de ├ęchte Christopher Robin, Winnie was namelijk de naam van Chrisotpher’s favorite dier in de dierentuin van Londen. Winnie was een zwarte beer uit Winnipeg, Canada. Pooh was weer de naam van een zwaan. Een combinatie van deze twee namen werd de nieuwe naam van deze teddy, en zijn fictieve ‘partner’.
Edward Bear is tegenwoordig ook de naam van een band. Deze band naam is geïnspireerd door Winnie-the-Pooh.
Tumblr_laj2qjs3ve1qch9dho1_500_large

Stay Beautiful,
x
- Refuse to settle for anything less than butterflies. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Just leave your lovely comment!