zaterdag 24 september 2011

Rosalie's Lunchhandleiding

Ola!
We kennen allemaal het probleem dat school met zich meebrengt: de lunches. Meestal word je gedwongen genoegen te nemen met je kleffe lunchpakketje, iets wat – eerlijk is eerlijk – lang niet iedereen doet. Na een paar weken ben je helemaal uitgekeken op die plakkerige kaas of zoete hagelslag, en zien de lunches in de kantine er wel erg verleidelijk uit. Slecht voor je lijn én voor je portemonnee.
Daarom presenteer ik met trots … Rosalie’s Lunchhandleiding©!



Hoe werkt dit, Rosalie?
Glad you ask!
Allereerst zal ik je een soort brood aanraden, wat naar de mening van ons vakkundig testpanel (Rosalie&vriendin) het beste smaakte.
Daarna komen de ‘ingrediënten’ die hoofdzakelijk zijn voor onze heerlijke lunch. Tot slot de ‘als je tijd over hebt…’-ingrediënten, om je broodje de final touch te geven. 

Het broodje kip kerrie
Welk soort brood kan ik het best kiezen?
Donker brood, volkoren of duisterder.

Wat gaat erop?
Een aantal blaadjes sla
Kip kerrie* (let op: van teveel kip kerrie wordt je broodje klef)

En om het af te maken?
Zongedroogde tomaatjes
Komkommer (het liefst apart verpakt, omdat je broodje anders vochtig wordt. Op school kun je de plakjes er alsnog op leggen)
Peper

*De kip kerrie is ook heel goed te vervangen door een andere salade, denk aan huzaren, waldorf of filet américain.  

Het broodje zalm/ham
Welk soort brood kan ik het beste kiezen?
Ikzelf vind witbrood hier het lekkerst bij, maar volgens mijn vriendin de fijnproever doet dit het ook zeker niet verkeerd op donkerder brood.

Wat gaat erop?
Kruidenkaas, bijvoorbeeld Philadelphia
Een aantal blaadjes sla
Gerookte zalm/een aantal plakjes ham

En om het af te maken?
Bieslook
Peper



Het broodje kaas – vegetarisch
Welk soort brood kan ik het beste kiezen?
Geen enkel broodje sprong eruit tijdens de stemming, dus de keuze is aan jou!
  
Wat gaat erop?
Een klein (!) beetje mayonaise
Een aantal plakjes kaas
Een aantal blaadjes sla

En om het af te maken?
Zongedroogde tomaatjes of
Gewone tomaatjes (apart verpakken)
Komkommer (apart verpakken)
Peper
Bieslook

Het broodje mozzarella – vegetarisch
Welk soort brood kan ik het beste kiezen?
Een bruintje

Wat gaat erop?
Pesto
Mozzarella (als het te vochtig is: apart verpakken!)
Rucola

En om het af te maken?
Zongedroogde tomaat
Peper
Pijnboompitjes

Het broodje rauwe ham/bacon
Welk soort brood kan ik het beste kiezen?
Bruin

Wat gaat erop?
Een klein (!) beetje mayonaise
Een aantal plakjes rauwe ham/bacon
Een aantal blaadjes sla

En om het af te maken?
Bieslook
Peper

En, heb jij nog lekkere lunchrecepten voor op school?

Let there be cake for all our mistakes!
Liefs, Rosalie. 


2 opmerkingen:

  1. Lekker!
    Ik neem vaak brie met komkommer en tomaat op donkerbruin brood mee naar school. Maar op onze school kun je juist heel veel gezonde en lekker broodjes kopen als gezond, aardbeien, kruidenkaas, filet americain etc. Oja, en ook broodjes kipcorn en gehaktbal, al zijn die wat minder gezond, haha!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!