maandag 14 februari 2011

Aviva deelt Valentijnsrecepten.

Fijne Valentijnsdag allemaal! Heel veel liefde toegewenst!

Het is natuurlijk heel leuk om op Valentijnsdag met je vriendinnen of partner uit eten te gaan, maar dat kan soms aardig wat kosten. Wij meiden hebben meestal niet zo heel veel geld (dure hobby's: shoppen!), dus een net zo leuke en goedkopere optie is om zelf (of samen) een Valentijnsdiner in elkaar te zetten! Spreek van te voren af wat voor soort diner het gaat worden. Gaan jullie eten aan een volledig gedekte tafel in mooie outfits, of maken jullie er een gezellig avondje op de bank van? Hier zijn wat gerechten die mij lekker lijken en ze zijn voor twee personen, je kan natuurlijk zelf varieëren.


Voorgerecht: In chocolade gedipte aardbeien
  • 100 gram melkchocolade
  • 10 gram boter
  • 6 verse aardbeien (met blaadjes)
1. Steek tandenstokers in de bovenkant van de aardbeien (zorg dat hij goed vast zit).
2. Smelt de chocolade en de boter, roer tot het een gladde massa is. Houd de aardbeien vast aan de tandenstoker en dip ze in de gesmolten chocolade.
3. Draai de aarbeien, en steek ze met de tandenstokers in piepschuim. Zo kan de chocolade goed afkoelen en hard worden.


Hoofdgerecht: Hartjes pizza.
  • 100 gram broodmeel
  • 5 gram gist
  • 75 ml warm water
  • 10 ml olijf olie
  • gesneden verse rosemarijn
  • ¼ blikje pizzasaus
  • kaas
  • tomaten
  • courgette
  • paprika
  • olijven
1. Doe brood, bloem, gist, water en een beetje olijfolie in de broodmachine (als je geen broodmachine hebt kan je het ook zelf kneden). Kneed als het deeg klaar is er rozemarijn doorheen.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.
3. Vorm het deeg in een hartvorm, het moet ongeveer 1/2 cm dik zijn. Bestrijk het deeg met de resterende olijfolie en smeer er een dunne laag pizzasaus op. Leg er tomaten, courgette, paprika en olijven op, voor een leuk effect kan je deze ingrediënten ook in hartjesvorm snijden. Doe daarna nog wat kaas op de pizza.
 
4. Bak de pizza ongeveer 15 tot 20 minuten, of tot de kaas gesmolten en de korst bruin is.


Nagerecht: OREO trufffels.
  • 65 gram OREO koekjes
  • 30 gram Philadelphia roomkaas
  • 100 gram melkchocolade
1. Doe de koekjes in een afgesloten zak, sla erop met bijvoorbeeld een deegroller. Mix de koekjeskruimels (gebruik hier niet alles voor, bewaar ook wat) en de roomkaas tot het een goed gemixt geheel is. Rol er daarna balletjes van ongeveer 1 cm van.
2. Smelt de chocolade en dip de balletjes erin, sprenkel daarna het restje koekkruimels over de balletjes heen.
3. Laat de balletjes ongeveer een uur afkoelen in de koelkast, daarna zijn ze klaar voor consumptie!


Bron: http://www.allrecipes.com


Carpe Diem!

Liefs,
Aviva

1 opmerking:

Just leave your lovely comment!