zaterdag 19 maart 2011

Irene vertelt over Doutzen Kroes

Vandaag ga ik jullie wat vertellen over het 26-jarige topmodel Doutzen Kroes. Heel veel kennen haar natuurlijk al wel van L’oreal Paris reclames, maar omdat veel haar ook niet kennen en ook omdat ze haar inzet voor goede doelen, vertel ik vandaag jullie over Doutzen Kroes.

Doutzen werd geboren op 23 januari 1985. Ze groeide op in Oostermeer, een klein dorpje in Friesland, 2 kilometer bij mijn woonplaats vandaan. Na de basisschool ging ze naar Havo op het Drachtser Lyceum in Drachten. Nadat ze in 2003 was geslaagd voor het havo diploma, stuurde ze een paar vakantiefoto’s naar het modellenbureau Paparazzi in Amsterdam, omdat ze graag wat wilde bijverdienen. Het modellenbureau was wel geïnteresseerd in haar, maar ze deed in het begin alleen maar modellenwerk voor kleinere merken. In 2006 sloot ze een contract met L’Oréal. Zij werd het gezicht van L’Oréal en ze is daardoor het best betaalde Nederlandse model ooit. Ook heeft Doutzen fotoshoots gedaan voor het lingeriemerk Victoria’s Secret. Sinds 2007 treedt Doutzen op als ambassadeur voor de campagne “Praat mar Frysk” (vertaald: Praat maar Fries) om de Friese taal te promoten. Doutzen hoort sinds 2008 bij de top vijf van de meest betaalde modellen. In 2007 stond ze al op de dertiende plaats; toen verdiende ze 1,5 miljoen euro(!).

In april 2008 kreeg ze haar eigen wassen beeld in Madame Tussauds. De jurk die ‘ze’ draagt is gedoneerd door modeontwerper Robert Cavalli en is Doutzen haar favoriete jurk. In 2009 werd Doutzen ambassadeur voor Dance4life; een organisatie die zich in zet om HIV en aids wereldwijd terug te dringen.

Op zondag 7 november 2010 is Doutzen Kroes op een geheime locatie in Amsterdam getrouwd met DJ Sunnery James. Ook was zij in verwachting van Sunnery; Op 21 januari 2011 om half acht werd haar zoontje Phyllon Gorré geboren. Haar zoontje heeft ook al een eigen Twitter account, wat ik zelf nogal wat overdreven vindt, maar goed. In december 2010 werd Doutzen door het Fashion Museum in Amsterdam uitgeroepen tot de stijlvolste persoonlijkheid aller tijden.


Ze loopt momenteel modeshows voor Versace, Dolce & Gabbana en Gucci. Ook is ze het gezicht van de parfumlijn van Calvin Klein. Ze verblijft meestal in haar appartement in New York, maar ze heeft gezegd dat zij en Sunnery hun zoontje het liefst willen opvoeden in Nederland. Waar en hoe, is nog niet bekend.

Ik vind Doutzen een top vrouw, wat vinden jullie?

“Be who you want to be, not what others want to see”

Liefs,
Irene.

1 opmerking:

  1. Interessant verhaal, Irene, en mooi opgeschreven!
    MoederMarjolein

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!