donderdag 14 juli 2011

Annemarieke: Harry Potter and the Deathly Hallows film-review.

Zoals jullie misschien wel weten na al die “It all ends here”-posters gezien te hebben, kwam dinsdag om 1 minuut voor 12 middernacht, de alle  laatste Harry Potter film uit! Mega-fan dat ik ben, ging ik natuurlijk ook naar deze Midnight-premiere.De film.
(ik zal proberen geen spoilers weg te geven, aangezien een groot deel van jullie hem waarschijnlijk nog niet gezien heeft)
Deel 2 gaat verder waar deel 1 is gestopt, het trio is net ontsnapt uit Malfoy Manor en hebben net Dobby begraven en Voldemort heeft de toverstok uit Dumbledore’s graf gestolen. Harry, Ron en Hermione moeten nog 3 Horcruxes vernietigen, om zo Voldemort voor altijd te stoppen, maar wat deze objecten zijn en waar ze verborgen liggen, weten ze niet. Uiteindelijk komen de drie vrienden uit bij Hogwarts, omdat ze denken dat er daar eentje ligt.. dit leid tot het gevecht van de eeuw: Voldemort met zijn Death Eaters, monsters, reuzen en Dementors aan de ene kant, en Harry, Ron, Hermelien, The Order of the Pheonix en de leerlingen, leraren en geesten van Hogwarts aan de andere kant.Mijn mening:

De film loopt nauw met het boek, meer dan ik verwachtte; De uitspraken van de personages zijn haast letterlijk uit het boek overgenomen, tot mijn plezier! Wel zijn er een aantal settings verandert in de film, in verhouding tot het boek. Aangezien er zó veel afspeelt in het laatste boek, kunnen ze dit nooit allemaal in de film stoppen, ze hebben voornamelijk gekozen de hoofdlijn uit te werken, waar Harry de grootste rol in speelt, een aantal sub-plots zijn hier weggevallen, wat haast niet anders kan. Wel zijn in plaats daarvoor een aantal scenes teruggekomen waar je niets over leest in de boeken. Bijvoorbeeld dat Hermione en Ron naar the Chamber of Secrets terugkeren, het word genoemd in het boek, maar je weet niet wat zich daar allemaal heeft afgespeeld, dit is in de film meer uitgewerkt, wat er gaaf is gedaan!
Natuurlijk kan een gevecht niet zonder een aantal doden, van de slechte maar ook van de goede kant. Een aantal belangrijke personages redden het niet tot het einde van de film, maar verlaten het scherm op een érg spectaculaire wijze. Een aantal death-scenes zijn veranderd om het een meer dramatischer effect te geven, wat erg goed heeft uitgepakt!
Wat mij ook onwijs opviel en verbaasde, was dat er, ondanks dat het een duistere film is, er erg veel humor in zat! Meer nog dan in deel 7.1! Dit is onwijs goed gedaan, om zo ook af en toe de spanning even te breken. En het waren zeker  geen flauwe grappen, de hele bioscoop zaal lag af en toe echt helemaal in een deuk! (We horen zelfs Voldemort lachen op een zeker moment!)
De special effects zijn ook in deze film weer subliem! Ikzelf heb de film in 2D gezien, wat al erg spectaculair was, kan je nagaan wat het effect zal zijn in 3D! Alles is echt tot in de details uitgewerkt, en dingen uit voorgaande films zijn weer heel goed nagemaakt, misschien zelfs wel beter! Je hebt echt het gevoel dat je naar iets zit te kijken wat echt is, alles lijkt zo natuurlijk, je hebt niet door dat 9/10e van de film is gemaakt met alleen een green-screen op de achtergrond.
(Om het even cryptisch te houden voor de mensen die de boeken niet hebben gelezen, en niet spoilers 1willen lezen):  Het hoofdstuk “Kings Cross” is érg gaaf gedaan. Toen die scene net begon vond ik het eerst wel érg wit. Het was een beetje té heilig voor mijn smaak, maar zodra de personages eenmaal beginnen met praten valt dat alles in het niet. De emotie en drama in die scene is zó mooi uitgewerkt, ik heb echt een traantje gelaten!
Ook met het hoofdstuk “The Prince’s Tale” was ik érg blij! Ik was erg nerveus hoe die scenes zouden uitpakken; óf ze zouden het echt prachtig hebben uitgevoerd, of ze hadden echt compleet de plank misgeslagen. Ik ben erg blij om te kunnen zeggen dat het eerste ’t geval is! Ook hier is de emotie super goed gedaan, Alan Rickman en Micheal Gambon kunnen zéker acteren! Ook hier waren de special effects weer prachtig! En weer af en toe een traantje laten rollen.

Al met al een onwijs spectaculaire film! Een geweldige manier om dit alles af te sluiten!  En toen de credits eenmaal over het scherm begonnen te rollen, en het welbekende liedje begon te spelen, zag ik overal om mij heen mensen in tranen, met tegelijkertijd een halve glimlach, iedereen besefte dat het einde nu toch echt gekomen was. All was well.

Plus en Min punten:
+ Veel goed getimede Humor.
+ Spectaculaire special effects en make-up
+ Mooie toepasselijke muziek op de achtergrond.
+ De Death-Scenes die er waren, zijn ERG spectaculair uitgevoerd, veel emotie, shock en drama.
+ Belangrijke quotes uit het boek zijn letterlijk overgenomen!
+ Prachtige, emotionele muziek, zoals altijd! 't deed me sterk denken aan Lord of the Rings!
+ De personages groeien en sommige keren terug, op een leuke manier, in deze film
+ Er zijn een aantal toevoegingen die niet in ’t boek staan, waar wel alle fans op hoopten dat het zou gaan gebeuren!
+ De film is erg verassend, voor mensen die de boeken niet hebben gelezen maar ook voor die ze wél hebben gelezen!

- DE kus was, naar mijn mening, een beetje teleurstellend.
- Een aantal subplots zijn weggelaten, die zeker het zien waard zouden zijn geweest.
- Een aantal death-scenes van belangrijke personages zijn compleet weggelaten.
- De personages: Percy Weasley, Teddy Lupin, Mrs. Longbottom en (nog steeds) Peeves zijn weggelaten uit de film, jammer genoeg, wat een aantal leuke scenes dus heeft uitgesloten.Fan of niet, het is gewoon een extreem gave Actie-film. Al ben je 12 of 88, het blijft geweldig. Romantiek, drama, emotie, actie, humor, It's got it all! Deze film raad ik ZEKER aan!
*Mischief Managed*
Lots of Love,
Xxx
Annemarieke.
P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

4 opmerkingen:

 1. AH! Ik kan niet geloven dat je naar de Midnightpremiere bent geweest! Ik ging gisteravond, hij was inderdaad echt GEWELDIG!
  Ik ben het echt met haast alles wat je zegt eens!
  "Het stukje met de pensieve" (als je begrijpt wat ik bedoel;P) was inderdaad ERG mooi! Ik moest echt huilen, zo zielig!
  Ik heb de boeken nooit gelezen, maar nu ik dit lees ben ik toch wel erg benieuwd naar al die Subplots, en hoe "DE" kus dan anders was dan in 't boek, en de scenes met Percy enzo.. (Teddy Lupin, is dat dan de zoon van Remus Lupin? maar met wie heeft hij een kind dan? Die vrouw met dat roze haar? Das ook niet duidelijk uitgelegt in de film dan..)
  Oke, lol. om een lang verhaal kort te maken:
  Leuk artikel! :D

  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja he!;) echt onwijs gaaf zo'n Pensieve.. zou best handig zijn in real-life! ;) haha
  De boeken lezen is inderdaad écht een aanrader! De films zijn maar een fractie van de verhalen uit de boeken, er is zó veel meer! Teddy Lupin is inderdaad de zoon van Remus Lupin en Nymphedora Tonks (die met het roze haar inderdaad ;P)
  En ik vond inderdaad ook al dat het helemaal niet duidelijk was uitgelegd in de films, maar ze zijn dus (in de boeken) getrouwd in 't einde van deel 6. In deel 7 is Tonks zwanger, maar Lupin is bang dat 't kind ook een weerwolf word. Uiteindelijk blijkt dat niet 't geval te zijn, want hij heeft knal blauw haar en kan ook zijn uiterlijk veranderen, net als zijn moeder. ;)

  Hahah! Dankje! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben ook geweest, heel goede review ! Ik vond hem ook geweldig! Ik heb 'm in 3D gezien, echt asdfghjkl Awesome! :D Jammer dat ze mijn blogspreuk niet hebben gebruikt (a). Ik vond het inderdaad jammer Dat Teddy niet is voorgekomen. Marcel vond ik dan weer wel een leuke rol hebben! Vooral met het gevecht heb ik wel gelachen om hem. De Prince's tale was wel echt hartverscheurend. mensen die de boeken niet hebben gelezen zouden wel gedacht hebben haha :D De boeken blijven altijd beter voor mij :)

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jente
  Dankje!:D Ik ben blij dat je dat vind. 't was erg moeilijk om te verwoorden wat ik wilde zeggen, zonder niet te veel te verklappen ;).
  Inderdaad! Marcel was echt geweldig in deze film! Ze hebben de transformatie van sullige bij-karakter van de eerste film, echt omgetoverd in de Hogwards Kick-ass leider in dit laatste deel! Neville FTW! :D
  (Helemaal dat stukje met Scabior, met dat magische veld waar ze niet door heen konden.. staat hij daar voor die brug: "Kom dan! Hahah!")
  En de Prince's Tale was inderdaad hartverscheurend, een vrouw achter mij zat écht te janken, echt schouders op en neer en echt: "Boehoeeehoee" best grappig om te zien eigelijk :P.. zó goed is Alan Rickman dus!;)

  Daar, ben ik het nou compleet mee eens! Niks komt ook maar in de buurt van de boeken. Hoe geweldig de films ook zijn! De boeken zijn echt heilig, you can't top that! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!