zondag 17 juli 2011

Tessa vertelt wat over alcoholvrije cocktails

Hey guys!

Groeten uit het zonnige Spanje!
Het leek me wel een leuk idee om wat te vertellen over cocktails, want dat zijn toch vaak typische zomerdrankjes. En omdat sommige lezers nog geen alcohol mogen en er niks mis is met alcoholvrij, laat ik jullie wat alcoholvrije cocktails zien!

Een cocktail hoeft niet per se alcohol te bevatten; een goede barkeeper weet prima alcoholvrije alternatieven te maken. Er zijn alcoholvrije varianten op bekende mixen als de Bloody Mary of de Tequila Sunrise. Alcoholvrije cocktails worden ook wel mocktails genoemd, of virgin cocktails. Mocktails is een samenvoeging van de woorden mock en cocktail, wat alcoholvrije cocktail betekent.

 
Er zijn echter ook bekende alcoholvrije cocktails. Deze cocktails zijn standaard alcoholvrij en bevatten dus nooit alcohol. Bijvoorbeeld de Shirly Temple, deze cocktail wordt gemaakt van gemberbier (ginger ale), grenadine en eventueel sinaasappelsap, gedecoreerd met een marachino-kers.

Vaak kun je ook aan de naam van de cocktail al zien dat er geen of bijna geen alcohol inzit. Een paar voorbeelden: Baby Pina Colada, Cinderella, Car Driver, Police Control. Sportsfan en dergelijke. Aan de cocktail zelf zie je echter geen verschil, ze zien er net zo bijzonder en feestelijk uit als iedere andere cocktail.

Een mocktail is een variant op de alcoholische versie, maar dan zonder de alcohol. Nu is het niet een kwestie van het alcoholische onderdeel weglaten, want dan is de smaak heel anders. Daarom bestaan er voor alcoholvrije cocktails speciale recepten. Ze zijn niet ingewikkeld om te maken, maar je hebt wel de juiste ingrediënten nodig om een goede mocktail te maken.

Mocktails kun je de hele dag door drinken. En het leuke is… de hele familie kan gezellig met je meedoen!


Virgin Banana Colada Cocktail
 • 2 grote wijnglazen
 • 2 bananen
 • 12 eetlepels ananassap
 • 4 eetlepels kokosmelk
 • 200 gram ananasstukjes uit blik
Pureer alle ingrediënten met een blender en voeg daar twee verbrokkelde ijsklonten aan toe, inschenken en klaar is je cocktail!
Yellow Orchid
 • 2 centiliter grenadinesiroop
 • 2 centiliter limoensiroop
 • 1 centiliter citroensap
 • 6 centiliter grapefruitsap
 • 10 centiliter sinaasappelsap
 • ijsblokjes
Doe wat ijsblokjes in een longdrinkglas. Doe ook wat ijsblokjes in een shaker. Schenk de overige ingrediënten erbij. Schud de mix dan krachtig door elkaar. Schenk het mengsel door een strainer (barzeef) in het glas.
Presenteer de cocktail met een rietje.Fijne vakantie!
Liefs,
Tessa

'Met je gedachten ergens anders, ben je altijd overal'

4 opmerkingen:

 1. Wow wat een leuke recepten! Ik ga de eerste echt een keer proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super super leuk! ga ik zeker een keer proberen deze zomer alla 2011! leuk blog heb je, ik volg je! liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haii =]

  Hahaha zijn alcohol vrije cocktails geen Mocktails dan ?? Maar wel leuk dat je het erop hebt gezet ^^!

  Ik moet echt ook is zoiets gaan maken <3!

  xx Katy

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!