zaterdag 30 juli 2011

Irene: keuze's maken (column)

Hallo lieve volgers!

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je een keuze moet maken, maar je het lastig vindt om een keuze te maken? Of, dat als je twee beste vriendinnen ruzie hebben, je geen partij wilt kiezen? Of dat je nu echt op zoek moet naar een vervolgopleiding, wil je later een goede baan krijgen. Yes dear followers, life is all about making choices! Hoe lastig het ook is, je moet toch ooit een keer een keuze gaan maken.

Toen mijn ouders gingen scheiden, ‘moest’ ik ook een keuze maken. Waar wilde ik gaan wonen, wanneer wilde ik bij mijn vader slapen, wanneer bij mijn moeder, nodig ik beide kanten familie uit op mijn verjaardag.. Allemaal lastige keuzes waar je je niet mee bezig wilt houden. Dit jaar heb ik mijn diploma gehaald. Héél fijn natuurlijk, maar weer kwamen die moeilijke keuzes op mijn pad. Welke vervolgstudie wil ik hierna gaan doen? In de stad, of in een dorp hier vlakbij? Of wil ik toch havo gaan proberen in plaats van meteen door te stromen via het MBO? Ik heb na veel gesprekken ervoor gekozen om havo te gaan doen na de zomervakantie. Het was superlastig, maar ik heb er –tot nu toe- nog geen spijt van. Lees: Ik ben superblij dat ik voor havo heb gekozen!


Zoals jullie weten, heb ik er ook voor gekozen om te stoppen met Daily Noted. Ik vind het super jammer, maar ik heb meer tijd voor mijzelf nodig. Ik heb het heel erg druk met werken, en na de zomervakantie krijg ik het ook dubbel zo druk met school. Ik wil namelijk mij voor 200% inzetten voor havo zodat ik, –hoop ik-, mijn havo diploma over 2 jaar ook op zak heb. Maar dit is niet de enige reden waarom ik ben gestopt, ik vond namelijk ook dat Daily Noted wel toe was aan ‘verfrissing’. Ik vond mijn eigen artikelen/columns een beetje cliché en het ‘net-niet’ gehalte hebben. Uit de reacties bleek dat jullie heel erg enthousiast waren over het idee van Daily Noted, en geïnteresseerd waren om ook te bloggen voor Daily Noted. Ik gun jullie allemaal ook een blog-ervaring, dus daarom heb ik er ook voor gekozen om te stoppen. Maar jullie moeten natuurlijk wel weten dat ik alle artikelen heb geschreven met álle liefde!

Dus lieve lieve volgers, dit was voorlopig mijn laatste blog voor Daily Noted… Helaas, maar aan alles komt uiteindelijk toch een eind, en je zult op een bepaald moment toch een keuze moeten maken. En ook al vind je de keuze egoïstisch, je moet altijd goed op jezelf passen. Je kunt altijd wel hetzelfde blijven doen wat je altijd al deed, maar je kunt ook een nieuwe uitdaging aan gaan, waar je weer heel veel van kunt leren. Zo heb ik heel veel van Daily Noted geleerd. Mijn Nederlandse taalbeheersing is vooruit gegaan, maar ook ben ik veel breder gaan schrijven. Van 'simpele' make-up reviews tot columns. Columns blijven toch mijn favoriet, je kunt een stukje meer overbrengen tot de lezer. Net als nu; er zit een gedachte achter deze column. Natuurlijk is dit mijn afscheidsblog, maar er zit nog een clue achter. Een boodschap, die ik jullie allemaal mee wil geven. (Weet je wat voor boodschap het is? Laat het achter in een berichtje bij de comments, ben benieuwd naar jullie reacties!)


Ik wil mijn mede-bloggers bedanken, ze zijn echt awesome. Ze waren er 24/7 voor me, we kunnen echt áltijd alles bij elkaar kwijt. Denk aan examenstress, problemen en vriendjes. Maar ook kon (én kan) ik super goed met ze lachen. Love them! Natuurlijk blijf ik Daily Noted (en jullie!) volgen. Ik wil jullie bedanken voor alle enthousiaste reacties. Van elke reactie werd (en wordt!) ik reuze blij, het geeft toch een soort van positieve boost. Jullie zullen van me blijven horen, we'll stay in touch!

Ik wens bij deze de nieuwe weekendbloggers Rosalie en Iris veel geluk en liefde toe met bloggen. Ik heb al het één en ander van hun schrijfwerk mogen lezen, en het zag er hartstikke goed uit moet ik zeggen, ik heb alle vertrouwen in ze ;-)

We'll stay in touch!
“Be who you want to be, not what others want to see”- "Don't cry because it's over.. Smile because it happened"

5 opmerkingen:

 1. Ahhh! :D Mooie collum!
  We gaan je missen!
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige tekst om afscheid mee te nemen, Irene!
  Ik heb genoten van je stukken. Alle succes voor de toekomst, het ga je goed!

  Groetjes,
  MoederMarjolein (van Aviva)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :( Jammer dat je weggaat! Maar wat een onwijs mooie column zeg!

  Succes met alles!

  X

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!