zaterdag 23 april 2011

Irene vertelt over de Fancy Fair

Zoals jullie wel weten, maak ik deel uit van de leerlingenraad. Dit jaar is er een leerling van onze school naar Ethiopië gegaan voor het project Going Global, een project van Edukans. Afgelopen woensdag hebben wij als leerlingenraad een Fancy Fair georganiseerd om geld op te halen voor Edukans. Een Fancy Fair houdt in dat er allerlei activiteiten worden georganiseerd, zoals eten/drinken verkopen en spelletjes doen tegen een kleine vergoeding. Het volledig betaalde bedrag gaat naar Edukans. Het was echt superleuk en gezellig, en we hebben gelukkig ook super veel geld opgehaald!


De schoollessen waren om 12:00 afgelopen. Van 12:00 tot 13:00 had elke klas tijd om alles klaar te zetten voor de activiteit die zij hadden georganiseerd. Om 13:00 kwam de burgemeester het lintje door te knippen om de Fancy Fair officieel te openen. Van 13:00 tot 16:30 kon iedereen meedoen aan de activiteiten. De Fancy Fair was voor iedereen toegankelijk. Er waren dus ook veel leerlingen van basisscholen aanwezig en mensen uit het dorp. Omdat ik in de leerlingenraad zit, moest ik controle houden over het podium en over andere kraampjes. Alles liep gelukkig soepel, dus we hoefden niet streng op te treden.

Ook was er een fietstocht georganiseerd. Hier deden 3 docenten en 3 leerlingen aan mee. Zij fietsten een rondje langs het IJsselmeer (300 kilometer). De leerlingen moesten hiervoor geld ophalen en kregen een sponsorlijst om langs te deuren te gaan. De docenten vertrokken om 03:00 ’s nachts en kwamen aan het eind van de Fancy Fair aan op school. Zij hebben ongeveer zo’n 12 uur gefietst en ze hebben veel geld hiermee opgehaald!

Het geld gaat dus naar Going Global, een project van de organisatie EduKans. Zij gaan met het geld zorgen voor betere educatie in Derde Wereld landen (dit jaar dus Ethiopië).

Ook was er een radioploeg en een cameraploeg aanwezig van een zender in Friesland. Hier
kun je foto's bekijken en meer informatie vinden van de Fancy Fair: http://www.radionof.nl/nieuws/grote-fancy-fair-op-lauwers-college-buitenpost en op http://www.radionof.nl/nieuws/grote-fancy-fair-op-lauwers-college-buitenpost-12782. .


En voor de Friezen onder ons kun je ook nog een interview beluisteren: http://twaud.io/qyml

Een fijn paasweekend toegewenst!

“Be who you want to be, not what others want to see”


Liefs,

Irene.

1 opmerking:

Just leave your lovely comment!