zondag 17 april 2011

Tessa laat een recept voor vanilla cupcakes zien



Heb jij ook altijd last van luie zondagen? Weet je maar niet wat je moet doen? Dan is dit wat je nodig hebt!


Ingrediënten voor 12 cupcakes:
  • 125 gram boter op kamertemperatuur
  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels melk
  • 2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille aroma

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.

Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Haal de boter en eieren op tijd uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes.

Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.


Bereidingswijze:

Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe. Mix de boter en de suiker goed door elkaar heen, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat. Voeg de suiker niet in één keer toe aan de boter, maar doe het beetje bij beetje. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.

Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Daarna voeg je beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg nu de melk toe, en als laatste een theelepel vanille extract toe. Mix nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer, tot een luchtig en glad beslag.

Schep nu het beslag met een eetlepel in de papieren vormpjes. Bak de cupcakes 20-25 minuten in de oven op 170 graden.



Ingrediënten voor de topping:

  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter
  • 2 eetlepels heet water
  • 2 theelepels vanille extract

Bereidingswijze:

Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot er een mooie crème ontstaat. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. Voeg als laatste het water en het vanille extract toe. Breng de topping aan met een spuitzak of mes.


Eet smakelijk!

Liefs, Tessa


'Met je gedachten ergens anders, ben je altijd overal'

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Just leave your lovely comment!