woensdag 6 april 2011

Sharon kreeg 'this is not a book'

Hai meiden én jongens!
Maandagmiddag lag er een hele leuke verrassing in mijn brievenbus: 'this is not a book' van Keri Smith. Ik kreeg het als laat verjaardagscadeautje van mijn allerliefste schrijf/mailvriendin Manou.
Weet je nog dat Annemarieke haar 'wreck this journal' liet zien? Dit is het vervolg op dit súperleuke boek. Ik heb er nog niet veel in getekend, geknipt en geplakt, maar toch wil ik dit boek met jullie delen.

Zoals de titel het al zegt, is 'this is not a book' geen boek. Op pagina 16 is het bijvoorbeeld een draagbare werkplek, op pagina 35 is het een speeltuin en pagina 194 is een ongelukje. Pagina 86 is een verzameling cirkels die werkelijk geen enkel doel hebben, pagina 139/140 is een bord en 121 is een raam. Klinkt dit je raar in de oren? Laat je fantasie de vrije loop, het is namelijk heel erg leuk om te doen!

Ik heb pas een opdracht gemaakt, 'dit is een puzzeltje', maar voor de andere opdrachten heb ik tonnen van inspiratie. Zoals ik al zei kan je je fantasie op hol laten slaan, omdat je de opdrachten vrij mag interpreteren en uitvoeren. Niets is fout, alles kan. Dat maakt 'this is not a book' zo leuk. Dit heb ik gemaakt van 'dit is een puzzeltje'. Een extra uitdaging was 'kun je in deze pagina een gat maken waar iemand doorheen past?' Ik heb gekozen voor een klein iemand, namelijk een zwart poppetje die mákkelijk door het uitgeknipte puzzelstukje past. Op een of andere rare manier kan ik mijn foto niet op mijn computer krijgen, mijn Mac zegt dat hij het bestand niet kan lezen.. Ik ga vanmiddag kijken of ik de foto er nog op krijg!

'This is not a book' is te koop via bol.com of de grotere boekhandels voor 11,99. Je hebt de Nederlandse en de originele Engelse versie. De opdrachten kunnen in deze versies iets van elkaar verschillen.

Dan wil ik het nog even heel ergens anders met jullie over hebben: het blogger contest. Dankzij al jullie stemmen staan we nu al 12e met 150 stemmen! Dat is natuurlijk helemaal fantastisch, maar we hebben jóuw hulp nodig om in die top 10 te komen. Remember: er komt dat ook een eerste giveaway actie op dailynoted! Stemmen stemmen stemmen, dus! Je kan iedere dag je stem achter laten, dus als jullie dat allemaal zouden doen, zou dat fantastisch zijn. http://www.urban-stiletto.com/blogger-contest-2011/stemmen

You always regret what you don't say, x Sharon.

4 opmerkingen:

 1. Ah! Deze wil ik ook zó graag hebben.. maar ik moet eerst mijn Wreck This Journal maar eens afmaken van mezelf. Maar met die examens voor de deur wens ik af en toe wel eens dat ik wat meer tijd had.;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aah supervet boek!
  Dat is echt niks voor mij! Want ik durf dat niet te doen xD haha.
  Ik zag laatst bij ons in de boekhandel ook een boek met van die opdrachten, alleen dan iets anders, waar je ook kon leren tekenen maar soms ook opdrachten moest doen zoals maak van allemaal dozen een giraffenhuis ofzo. Haha was ook wel grappig, maar lijkt wel hier op!
  Ik vind het wel tof als andere mensen er helemaal een kunstwerk van maken! Jammer dat de foto's niet lukken, maarja maakt niet uit!

  xxliefs
  ps. ik heb ook weer gestemd! Haha :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Annemarieke deze is echt superleuk, zeker kopen als je WTJ afhebt!

  @summerlove gewoon kopen, het is zó leuk als je het eenmaal doet. eerst is het wel een beetje raar ja, maar je went er snel aan. op het laatst ging ik met mijn wreck this journal in de aula voetballen, terwijl het pauze was hihi. &heart; shameless.

  xxx Sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Sharon.
  Hahha, geniaal! Dat ga ik ook doen.
  Heb jij je boek al 'uitgelaten..?' Ik kijk nu al uit hoe mensen mij achternakijken met een boek aan een touwtje door de straat. "Kom..! Naast! Goedzo, braaff!" haha. :P

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!