woensdag 20 april 2011

Sharon ging naar Trier

Vlnr: Marius, Tijmen, Gijs, Guido
Naomi, Emmeke, Sharon, Marielle
Afgelopen donderdag en vrijdag bracht ik een bezoekje aan de oudste stad van Europa: Trier. Voor de niet geografische onder ons, Trier ligt in het zuid-westen van Duitsland. Ondanks lange treinreizen - acht uur heen, acht uur terug! - was het wel een super gezellig uitje met onze Gymnasiumklas.


Voor de schoolkrant/schoolsite heb ik een verslagje over deze excursie moeten schrijven, die ik graag met jullie wil delen."Vroeg in de ochtend van 14 april hadden we afgesproken met de 8 gymnasiumleerlingen van VWO4 en de klassieke talen-docenten mevrouw Verkerk en mevrouw Oomen. Onze trein vertrok om kwart voor acht en bracht ons in eerste instantie naar Utrecht. Hier stapte we over op de ICE-trein naar Keulen.
Porta Negra
In Keulen hadden we een uur de tijd voordat de volgende trein – die naar Trier – vertrok, dus besloten we de Dom van Keulen te bekijken. Deze ligt namelijk meteen aan het station. Het was een mooie, imposante kerk. Vooral de grote glas-in-lood ramen waren erg mooi.
Toen we eenmaal in Trier waren aangekomen, rond half drie ’s middags denk ik, leipen we met onze tassen naar de jeugdherberg waar we de komende nacht zouden gaan slapen. Vervolgens liepen we weer terug, dit maar naar te Porta Nigra, de meest bekende bezienswaardigheid van Trier. We hebben ook een lange wandeling gemaakt naar een standbeeld van Maria dat op een berg stond, zodat we over de hele stad uit konden kijken.
Na een lange nacht, zonder dat de meeste van ons een oog dicht gedaan hebben, was het al snel weer 7:15, de tijd dat onze wekker ging.
Thermen van keizer Constantijn
Om half negen startte ons dagprogramma. We hebben de Porta Nigra beklommen, zijn naar het Amfitheater geweest, hebben twee prachtige kerken bekeken en zijn naar de thermen van keizer Constantijn geweest.
Om 16:00 vertrok onze trein naar Keulen weer. In Keulen hadden we twee uur vrije tijd, om vervolgens weer op de trein naar Utrecht te stappen.
Al met al waren het twee vermoeiende, maar fantastische dagen."Zijn jullie wel eens in Trier geweest? Ik vond het een heel mooi stadje, erg indrukwekkend dat het allemaal al zou oud was! Er hing ook een hele gezellige sfeer in Trier: omdat er zo veel toeristen waren (wij zijn zelfs nog een andere school uit Hilversum tegen gekomen!) is iedereen aardig tegen elkaar. De vrolijk geschilderde huisjes vind ik zelf ook zó leuk. Ik denk dat ik later in een blauw of roze huisje ga wonen...

You always regret what you don't say, liefs Sharon.

Ik weet trouwens niet of jullie het gemerkt hebben, maar vinden jullie de opmaak in mijn berichten de laatste tijd ook niet vreemd? Het lijkt wel alsof mijn Apple niet zo goed met blogspot om kan gaan... Ik laat het jullie weten als ik er iets op gevonden heb, tot die tijd mijn excuses!

2 opmerkingen:

  1. Leuk zeg! Ik ben er zelf nog nooit geweest.
    Ik vind je berichten niet zo gek hoor? Misschien zie jij het wel zo raar door je apple ofzo, maar ik heb er in elk geval geen last van! ;)
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. leuk! ik ben er vorig jaar met school geweest (2 gymnasium).. Was toen echt leuk.. En je opmaak is niet raar hoor..

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!