donderdag 20 januari 2011

Annemarieke promoot: Wreck This Journal.


Ongeveer een jaar geleden kwam ik het boekje ‘Wreck This Journal’ tegen op internet. Alleen al door de aparte naam was ik nieuwsgierig geworden en ging ik op onderzoek uit om er meer over te weten. Al snel kwam ik er achter wat Wreck This Journal inhield, werd super enthousiast en kocht hem meteen via bol.com.

Wreck This Journal is, zoals je misschien al wel geraden had, een dagboek. Maar.. het is niet een gewoon, simpel dagboek!
Als eerste is dit niet een dagboek om in te schrijven, maar om in te knippen, plakken, tekenen, schilderen, kliederen en het allerbelangrijkste: Om hem te vernielen!
Het boek is bedacht als manier om mensen van hun netheid af te helpen. Vanaf kleins af aan heeft iedereen geleerd om voorzichtig met boeken om te gaan. Bij dit boek is het omgekeerd.
Je moet je grenzen verleggen, niet bang zijn om risico’s te nemen en zonder structuur of regels iets te doen, maar vooral: om jouw creativiteit zijn gang te laten gaan!

In het boek staat op elke bladzijde een opdracht. Dingen als ‘Spill, fling, pour Coffee here! ‘ en ‘Write one word over and over again.’, ‘Burn this page’, ‘Ask a friend to do something distructive to this page, don’t look!’ en ga zo maar door! Allemaal manieren om jouw Journal te vernielen.

Na mijn aankoop merkten al snel een aantal vriendinnen dat het boek wel heel erg leuk is! Onderhand is er een rage begonnen bij ons op school! Het is erg leuk om aan elkaar te laten zien wat je bij ‘die ene bladzijde’ heb gedaan, en hoe zij dat van hun hebben gemaakt.

Een aantal voorbeelden uit mijn eigen ‘Journal’:^De instructie pagina. (duurde érg lang om al die stipjes te zetten!;P)^De 'koffie-bladzijde'. Was erg leuk om te doen!^'Schrijf één woord opnieuw en opnieuw.. voor welk woord kies je dan natuurlijk? Juist! Supercalifragilisticexpialidocious! :D


Wreck This Journal van Keri Smith, is te vinden op site’s zoals Bol.com, maar ook in verschillende boekenwinkels.
(Het boek is ook te koop in het Nederlands!)

En, wat vind je? Iets voor jou?

Xxx
Annemarieke

Ps. Never tickle a sleeping dragon.

16 opmerkingen:

 1. waauw jij maakt er echt een kunstwerk van! Ziet er leuk uit!
  Mijn zus heeft hem, ze doet er niet zoveel mee.
  voor mij is het helemaal niks.. haha k ben daar toch net te netjes voor en kan me er niet overheen zetten om hem kapot te maken oid.
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die van jou is ook echt super leuk annemarieke! Haha ik zal ook eens wat Foto's van die van mij maken. ;)
  liefs, Sharon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahah. Summerlovee, dat is bij mij ook best een probleem. Ik doe inderdaad veel te goed mijn best.. dus het is niet echt niet-netjes.

  Sharon, ik wist helemaal niet dat jij er ook eentje had! Wat leuk!:D Ik ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Argh, ik had vanochtend om 8u gereageerd, en me post is gewoon niet geplaatst ><

  iig, je bladzijdes zijn echt mooi! =D
  Krijg helemaal zin om de mijne te pakken, maar ik moet echt wachten tot na de toetsweek.

  leukstukje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, Danku danku! :D
  Ben ook benieuwd naar die van jou, Anne!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ziet er erg mooi uit je maakt er echt kunstwerkjes van zeg, ik heb hem zelf ook maar doe er eigenlijk heelmaal niks meer mee.. beetje jammer.. k kan gewoon geen boek helemaal zo naar de kloten helpen :S

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook nu weer een leuk verhaal. Ben zelf een grote boekenfan (je kan bij mijn boeken niet zien dat ik ze gelezen heb) en zou dit nooit doen. Misschien kan ik één van jou opdrachten doen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Henriette, Wat leuk!:D

  @Lisa: Danku :D Ja, ik doe er eerlijk gezegt ook niet super veel in hoor. Ik moet hem de heletijd verplicht meenemen van mezelf, zodat Als ik een tussenuur heb, ik dat kan gaan doen.;)

  @Gvmdb: Dat mag zeker! Ik kom hem wel even aan je uitlenen. En ik wil daarna wel resultaat zien, natuurlijk!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik moet ook nog die ene afmaken van jou.
  komt nog wel ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @ Danique, Ja inderdaad! :P Hij ligt op je te wachten hoor!;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Is echt een leuk en grensverleggend boek. Ik zag 'm in de winkel en moest hem gewoon hebben. Het is heel erg leuk om te zien hoe andere mensen het boek invullen :) . Heb vandaag de veeg je voeten en spring op en neer opdracht gedaan... echt bevrijdend en heel erg leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb hem net besteld bij de Standaard Boekhandel. Ik moest nog een kerstcadeautje hebben en ik heb dan dit boek maar gevraagd, omdat dit echt een geweldig boek lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hey ik heb hem ook besteld maar eerst stond er leverbaar in 1 week of meer en nu staat er bestelbaar maar levertermijn onbekent ( ik had hem besteld bij standaardboekhandel ) hoe weet ik nu of mijn boek ooit nog zal komen?

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!