zaterdag 29 januari 2011

Irene doet aan Zumba!

Wil je graag sporten maar weet je niet wat je leuk vindt of heb je helemaal geen motivatie? Dan heb ik dé ultieme oplossing voor je! Al ruim een jaar zit ik op Zumba, een buitenlandse dans. Omdat het mij goed bevalt en heel veel niet weten wat het inhoudt, zal ik jullie er wat over vertellen!

Zumba is de nieuwste rage en is komen overwaaien vanuit Amerika. ‘Zumba’ betekend snel bewegen en lol hebben. Inmiddels wordt Zumba in meer dan 35 landen gegeven! Het is een fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse muziek, zoals de salsa. Er komen salsa pasjes in voor, maar ook reggaeton en rumba pasjes komen voorbij. Het Zumba Fitness-programma biedt heel wat variatie en de afwisseling tussen snelle en trage muzieknummers geven je de kans om weer op adem en kracht te komen.

Volgens wetenschappers kun je wel 1.000 calorieën per uur afvallen en daarom zie je al na een aantal weken het resultaat. Ook is het hartstikke leuk om met een hele groep te dansen. Het heeft een leuke buitenlandse sfeer en het verveelt nooit. Deze sport is voor jong en oud en daarom heeft mijn sportschool ook Zumba voor 50 plussers, de rustige variant ervan. Het is hartstikke gemakkelijk: de Zumba-instructeur staat vooraan in de zaal en danst zelf ook mee. Je hoeft dus eigenlijk niks te onthouden. Ook zijn er geen regels, daardoor kan je ook altijd je eigen ‘draai’ eraan geven!

Er is speciale kleding voor Zumba. Natuurlijk is het niet verplicht, maar het staat wel zo leuk! Hier kun je Zumba shirts, truien, broeken en nog meer kopen. Als je interesse hebt, kun je op Google zoeken of er in de buurt ook een sportschool zit waar Zumba wordt gegeven. Wil je om één of andere reden niet naar de sportschool en wil je tóch Zumba volgen? Dan kun je onder andere hier een Zumba workout DVD aanschaffen.

Tot slot nog een leuk optreden!Doe jij ook aan Zumba?


“Be who you want to be, not what others want to see”

Liefs,
Irene.

3 opmerkingen:

  1. Jep. Heb ook een aantal lessen gevolgd. :) Is inderdaad leuk!;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @Luna

    Ah leuk! :)Is altijd gezellig met zo'n groep, met z'n allen wat dansen en ouwehoeren haha :)

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!