vrijdag 14 januari 2011

Anne las A Walk To Remember

Verfilmde boeken? Ik weet niet hoe jullie er over denken maar meestal vind ik het maar niks .. Ik ben toch echt meer een lezer.
Ik wordt er altijd heel geïrriteerd van als de film anders gaat dan het boek of als de film niet aan mijn ideeën van het boek voldoet. Je stelt je de hoofdpersonen altijd heel anders voor dan ze op het witte doek verschijnen.
Hoe erg ik mij er ook aan kan storen, ik schrijf dit stukje natuurlijk niet om jullie te vertellen wat ik van verfilmde boeken vind. In dit stukje wil ik jullie wat vertellen over het boek ‘A walk to remember’ dat toevallig ook verfilmd is.


Het boek ‘A walk to remember’ is geschreven in 1999 door Nicholas Sparks. Het werdt verfilmd in 2002.


Het boek gaat over een 17 jarige jongen Landon Carter, een typishe high-school tiener in 1958. Hij wordt verliefd op het zeer gelovige meisje Jamie Sullivan. Jamie is de dochter van de dominee, Hegbert Carter, en het type persoon dat alles doen voor liefdadigheid en om andere mensen blij en gelukkig te maken, ze is heel erg trouw aan de bijbel die ze elke dag bij zich draagt. Ze is echt het type meisjes waar alle moeders dol op zijn. Op het eerste oog is Jamie echt het perfecte meisje.
L
andon daar in tegen is niet bepaald de perfecte jongen. Ook vind hij Jamie’s persoonlijkheid en gedrag maar een lachertje. Toch wordt hij langzaam verliefd op Jamie naarmate hij haar beter leert kennen en leert hij langzaam hoe perfect Jamie's leven echt is...


Ik heb het boek zelf gelezen, en vond het echt een ontzettend mooi, tragisch en ontroerend boek. Het is engels geschreven, maar het is geen moeilijk engels. Je kunt je echt inleven in Landon en Jamie, je gaat echt met ze meeleven. Het is meeslepend, verrassend en vernieuwend. Een boek dat je in een keer uit wilt lezen, een echte aanrader!


A walk to remember is in 2002 verfilmd door Warner Brothers met Shane

West (Landon Carter) en Mandy Moore (Jamie Sullivan) in de hoofd rol.
Ik heb eerst de film gekeken, een half jaar later het boek gelezen en daarna de film weer gekeken. Eerst vond ik het gewoon een goede een mooie film, maar na het boek te hebben gelezen vind ik de film meer teleurstellend. Heel veel mooie dingen zijn weggelaten of verranderd. Ook voldeed Mandy Moore naar mijn idee niet helemaal aan het idee van Jamie Sullivan, ookal speelde ze wel heel goed.

De film heeft 3 prijzen gewonnen, twee verschillende ‘the teen choice awards’ en een MTV movie award.


Naast A walk to remember heeft Nicholas Sparks nog meer ontzettend mooie boeken geschreven waaronder ‘The Notebook’, ‘The last song’ en ‘Dear John’. Deze drie boeken zijn ook verfilmd. (in totaal zijn 7 van zijn 17 boeken verfilmd)
Zelf heb ik alleen ‘A walk to remember’ gelezen, maar ik ben zeker van plan meer boeken te gaan lezen! Ik ben zeer onder de indruk van zijn schrijfstijl en zeker na het zien van de andere films wil ik de boeken ook lezen.


xAnne.


-Bad is never good until worse happens.


5 opmerkingen:

 1. Ik heb de film nu thuis liggen. Een vriendin van me heeft hem aan mij geleend. Ga hem binnekort bekijken:D Leuk stukje, nu weet ik wat ik ongeveer kan verwachten! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk! :D

  ___________________
  Ik heb misschien een tip voor jullie allemaal; kvind bij de titel, waarom zetten jullie je namen er boven? In de titel.. want jullie zetten toch ook je naam eronder?
  Verder; echt leuke blog!
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Summerlove haha ja, dat hebben we zo afgesproken. Het is een beetje een herkenningspunt, dat je niet eerst naar beneden hoeft te scrollen als je wilt weten wie het heeft geschreven.

  x Sharon.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zodat de lezers weten wie het artikel heeft geschreven voordat ze het gaan lezen.
  Vooral voor bekenden, vrienden en familie is het handig, want die weten dan meteen welke van hun nichtje etc. is.

  Dankje!:D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh oke, nja, ga zo verder met jullie blog! :D
  x <3

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!