maandag 24 januari 2011

Aviva vertelt jullie over dierproeven!

Wij gebruiken hier in Nederland dierproeven voor veel verschillende dingen. Bijvoorbeeld voor het testen van medicijnen, voor wetenschappelijk onderzoek en voor het testen van de veiligheid van voedingsmiddelen en huishoudelijke producten. Veel mensen denken dat Nederlandse make-up ook op dieren wordt getest, maar dat is al sinds 1997 verboden. De meest gebruikte dieren voor dierproeven zijn muizen, ratten en kippen. Hier een overzicht van de verschillende proefdieren:
Ongeveer 10% van de proefdieren wordt na een proef in leven gelaten, 4% wordt na de proef gedood omdat er geen andere bestemming voor het dier is en 86% sterft of wordt na de proef gedood om meer informatie te verkrijgen. De dierproeven kunnen natuurlijk niet zomaar gedaan worden, er zijn wel regels voor. Sinds 1977 bestaat de Wet op de dierproeven, deze wet zorgt ervoor dat alleen deskundige mensen met de dieren mogen werken, dat het welzijn beschermd wordt en dat de proeven aan regels moeten voldoen.

Er wordt al jaren aan alternatieven voor dierproeven gewerkt, en ze vinden ook steeds meer manieren uit. Laatst is er ontdekt dat ze een kunsthuid kunnen maken van menselijke cellen, zodat ze allergieën kunnen testen. 

Ik wil zo min mogelijk dierproeven, wat wil jij?

Carpe diem,
Aviva

6 opmerkingen:

 1. Goed dat dit ook even aan de orde wordt gebracht!
  Ik ben ook Anti-dierproeven. Oplossingen als een Kunsthuid vind ik super!
  Interresant stukje Aviva!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed stukje!
  Kunsthuid lijkt mij inderdaad ook een goed idee!
  Ook leuk dat je verteld dat dierproeven voor makeup al zolang verboden zijn, ik denk dat veel mensen dat nog niet wisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed artikeltje!
  Toen ik 11 was, heb ik twee keer actie gehouden tegen dierenmishandeling. And... Het heeft geholpen! In mijn dorp woont een man die in het CDA zit, en die heeft mijn brief + handtekeningen laten zien en ze hebben erover vergaderd. Daarna is er een nieuwe regeling gekomen ivm dierenmishandeling. Natuurlijk komt het niet alleen door mijn actie haha, maar het heeft natuurlijk wel geholpen en ik ben er blij om!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben blij dat ze die kunsthuid hebben uitgevonden.
  Altijd als ik maar iets van foto's zie van dierproeven krijg ik bijna tranen in mijn ogen. Ze moeten het gewoon stoppen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Voor meer informatie over dierproeven, ga naar www.informatiedierproeven.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Of kijk op www.proefdiervrij.nl. Proefdiervrij is de organisatie in Nederland die geloofd in een toekomst zonder proefdieren.

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!