woensdag 12 januari 2011

Sharon liet haar haar curlsysen + review

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden, maar toch wil ik jullie er nog iets over vertellen. Curlsys. Misschien heb je er wel eens van gehoord, misschien klinkt dit je totaal onbekend in de oren. Ik zal het even uitleggen.
Een paar maanden geleden kreeg ik van de kapper een papiertje over het curlsysen van je haar. Curlsys is een speciale kniptechniek voor krullen, ontwikkeld door Brian McLean, waardoor je haar drie keer zoveel volume krijgt en je twee keer zoveel krullen hebt. En het belangrijkste: je haar wordt er vrijwel pluisvrij van!


Daar was ik wel nieuwsgierig naar! Mijn haar pluist altijd al heel erg, zelfs met de enorme hoeveelheid mousse die ik er elke ochtend in knijp. Daarbij vind ik krullen altijd al super, dus ik wilde dit graag uitproberen.
Donderdag 9 december had ik een afspraak bij mijn kapper. Mijn haar werd eerst met een verzorgende shampoo en crèmespoeling voor droog haar gewassen, en daarna werd het helemaal uitgekamd.
Vervolgens werd mijn haar in model geknipt. Dode puntjes eraf, een schuine lok en een paar laagjes erin voor extra volume. Toen dat gedaan was (ongeveer twintig minuutjes?) werd mijn haar opnieuw helemaal doorgekamd. Toen was het tijd voor de echte curlsysbehandeling. De uiteinden van iedere vierkante centimeter haar werden in een speciale maanvorm geknipt, waardoor het haar uiteindelijk in losse bundels gaat vallen.
Je kan begrijpen, dat is vrij veel werk. En ik heb ook vrij lang haar, dus de echte curlsysbehandeling duurde, pak ‘m beet, bijna een uur.
Als laatste werd mijn haar met een speciale diffuser (zo’n kommetje om je föhn) helemaal gestyled. Om eerlijk te zijn was ik er een beetje sceptisch over, er was vóor het föhnen namelijk nog niets van te zien. Maar daarna.. wauw! Ik kon mijn ogen niet geloven, zó veel krul zat erin.
Ik kreeg ook een hele handleiding mee over mijn ‘nieuwe’ krullen. Ik mag ze nooit kammen als mijn haar droog is, dan gaan alle krullenbundeltjes namelijk los. Het beste kan je ’s morgens douchen en je haar daarna föhnen met een diffuser, dan krijg je het beste resultaat. Verder moet ik mijn haar iedere dag wassen met crèmespoeling, omdat krullend haar van nature erg droog is.
Van de kapper naar mijn huis fietsen was zo’n vijf minuutjes, en het regende een beetje. Toen ik thuis kwam en weer in de spiegel keek, was ik eigenlijk een beetje teleurgesteld. Krulde het nou
echt minder dan tien minuten geleden? Of kwam dat gewoon door de vochtigheid buiten?
Ik mocht de eerste avond mijn haar nog niet wassen en/of nat maken, dus ik ging met mijn geknipte coupe mijn bed in. De volgende ochtend zat mijn haar weer precies zoals het altijd zat: pluizend, in de klit en totaal niet in model. Normaal zou ik de kam er doorheen halen en er weer een ongelofelijke hoeveelheid mousse in knijpen, maar ik had de kapper beloofd mijn haar niet meer te kammen als het droog was. Tijd om te douchen dus.
Om alle klitten uit mijn haar te krijgen had ik veel crèmespoeling nodig, maar uiteindelijk kreeg ik de meeste klitten er toch uit. Ik besloot meteen mijn haar maar met de diffuser te föhnen, ik wilde zien of deze hele knipbeurt wel nut had gehad of niet.
Ik leende mijn moeders föhn – ik moet er zelf nog steeds een kopen – en föhnde mijn haar zo’n tien minuten. Het resultaat? Bijna net zoals bij de kapper; de krul was weer helemaal terug.

Iedere dag ’s morgens douchen en mijn haar föhnen, daar heb ik gewoonweg de tijd niet voor. Maar tegenwoordig doe ik na het douchen mijn haar in een knotje, waardoor mijn haar ’s morgens nog een beetje vochtig is. Een beetje mousse erin et voila!

Op de foto’s zie je het verschil niet zo heel duidelijk, maar in het echt is het best goed te zien. Mijn krullen vallen nu echt in losse bundeltjes. En ik heb bijna geen pluis meer! Dat is op de foto wel goed te zien. Foto voor is echt een pluizenkoppie, na is nu (:

Op het feit na dat mijn haar iéts te kort is geknipt – ik kan mijn haar net niet in een staart doen zonder dat er plukjes uit vallen – ben ik een maand later nog steeds erg tevreden over de curlsystechniek. Als je van jezelf al slag/krullen hebt, raad ik het zeker aan. Het is wel prijzig, bij mijn kapper was ik 59,95 kwijt, maar het is je geld zeker waard.

+ mooi vallende krullen
+ meer volume
- vergt veel tijd
- vrij prijzig

Liefs,
Sharon.

9 opmerkingen:

 1. Haha, leuk artikel :D. Ik kijk nu naar je haar, en echt, serieus, er is zo'n verschil:). Volumeboossst. Je schrijfstijl is prettig om te lezen, ga zo door :D.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. leuk ^_^

  als ik me haar weer langer heb, en dus weer laat krullen, wil ik het misschien ook wel 'n keertje doen ö
  Klinkt wel heel gaaf namelijk (:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sharon, ik hou echt van jou schrijfstijl. (:
  Het is echt precies hoe je zelf ook bent. ^^
  (Voor hoe ver ik je ken dan haha)
  Leuk dat je ook met pluspunten en minpunten heb gedaan, en met groen en rood, net zoals bij mij. Dan zijn de reviews lekker overzichtelijk als iedereen ongeveer hetzelfde reviewt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk stukje! Bij welke kapper ben je geweest? Zou je het review op www.wiewathaar.nl willen zetten of misschien kan ik jouw blog overnemen en verwijzen naam je site? Als je mij mailt naar marit@wiewathaar.nl kunnen we even overleggen ... Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi zeg! (:

  Ik heb ook nogal pluis haar, alleen geen krullen maar golvend haar. Zou het daarmee ook kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heeft deze kapper jou niet verteld dat, i.v.m. de droogte van krullend haar, het niet verstandig is een mousse te gebruiken? In mousse zit namelijk altijd alcohol, wat je haar uitdroogt.
  Het beste is een styling creme te gebruiken. Bij mijn kapper heb ik Nioxin gekregen, maar dit is vrij prijzig. Toen kwam ik er achter dat Etos eigen merk net zo'n styling creme in de lijn heeft! Helemaal super!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk artikel! Wel ben ik nogal sceptisch over het gebruik van een fohn bij krullend haar. De fohn droogt je haar uit. Ondanks dat je er bijv wat hitte- beschermings serum in smeert. Ook weet ik uit ervaring dat een fohn met diffuser je haar meer laat krullen. Dus vraag ik me af of de curlys kniptechniek echt werkt. De fohn met diffuser doet het meeste werk volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik droogde mijn haar (met natuurlijke slag) altijd al met een diffuser. Nadat mijn haar met de curlsys methode geknipt is heb ik veel meer krul, m.n. bovenop en zakt de krul ook nauwelijks meer uit. Het is dus niet alleen de diffuser die het werk doet☺

   Verwijderen

Just leave your lovely comment!