vrijdag 21 januari 2011

Anne had toetsweek!

Thank god the week is done.

Voor veel mensen was de afgelopen week weer toetsweek. Zo ook voor mij. Nou weet ik niet hoe jullie er over denken, maar toetsweek is TOTAAL niet mijn ding! Ik ben echt een hele week top gestressed, slaap veel te weinig en ben daardoor volgensmij ook niet echt een leuk gezelschap.

Hier volgt even een kort verslag;


Op Maandag begon het allemaal met Scheikunde leren. Ik had maandag, gelukkig, geen SE’s (Schriftelijke Examens). Dat was wel heel lekker, want ik heb dus veel kunnen oefenen uit mijn Scheikunde examenbundel en al wat aan Natuurkunde kunnen doen. Verder was het eigenlijk gewoon een dag die razendsnel voorbij ging.
Dinsdag ochtend, 8.30am meteen twee uur Scheikunde toets, wat een begin zeg. Ik was ontzettend zenuwachtig en nerveus maar achteraf kan ik zeggen dat het aardig goed ging, gelukkig! Eventjes twee en een half uur rust en om vijf voor één begonnen mijn Engels orals! Nu denk je misschien ‘Engels orals?’ maar ik zal het even uitleggen; Zoals ik eerder al vertelde volg ik tweetaligonderwijs en dit was dus een examenonderdeel daarvan. Ik hield het over ‘The difference between having a house and having a home.’. Of het goed is gegaan durf ik echt niet te zeggen, er was namelijk ook een moeilijk onderdeel waar m'n docente allemaal vragen moest stellen, alleen stelde ze vragen waar ik geen pasklaar antwoord op had, dus ik had niet zoveel te zeggen. Ook kan ze heel verrassend uit de hoek komen met cijfers dus ik ben heel benieuwd! De orals zijn op tape opgenomen en worden eerst nog naar het buitenland opgestuurd voor een 2e oordeel, spannend!
En daar brak de Woensdag aan. Alweer meteen om half negen Natuurkunde. Gelukkig was mijn papa Dinsdag avond thuis dus die had mij nog even snel gehopen. Hoeveel het geholpen heeft weet ik niet, maar ik vond de toets wel meevallen. Ik had echt iets moeilijks verwacht want om eerlijk tezijn heb ik de afgelope periode niet zogoed opgelet. (dit geldt eigenlijk voor elk vak wel.. M'n 1e rapport was goed maar ik had dat even iets beter vol moeten houden.) Verder was mijn Woensdag vrij standaard en rustig. Lang wachten om een groepje voor Nederlands te beoordelen en daarna leren voor Donderdag!


4 down, 4 to go. Donderdag, de dag van Nederlands mondelingen en Wiskunde B. Als eerste mijn Nederlands mondeling, een Debat over het downloadverbod. Om eerlijk tezijn ging dat gewoon schrikbarend slecht. Ik bleef maar stotteren en ik kwam nietmeer uit mijn woorden. Ik raakte mijn hele verhaal kwijt en het ging gewoon voor geen meter. Ik ben dan ook benoemd tot de slechtste spreker van het debat (4e plaats van de 4 dus). Hopelijk ziet m'ndocente wel dat ik echt heb geprobeert en geeft ze mij toch een voldoende! Na Nederlands zag ik het écht nietmeer zitten voor Wiskunde, maar gelukkig viel die toets heel erg mee!
Inmiddels is het dus Donderdagavond en leer ik voor mijn laatste toets, Biologie. Tussendoor ook nog even snel mijn stukje schrijven natuurlijk! Gelukkig is het einde nu in zicht want mijn concentratie is echt op! Om eerlijk te zijn heb ik ook nog niet echt geleerd.. (en het is al bijna negen uur!) Ik heb net van mijn mama allemaal oude kleding die zij niet meer past (echt van 20 jaar geleden) gekregen, dus dat motiveert ook niet om te leren. Het zijn best leuke dingen, en ook kledingstukken waar ik wat mee kan onder de naaimachine. (: Ik maak voor volgendeweek wel even wat foto’s!
Voor de goede opletters, inderdaad er mist nog een toets. Morgen is er naast Biologie ook nog essay writing voor Engels, maar gelukkig hoeft hier niet voor geleerd te worden! Filosofie heeft deze week geen toets, wat ook wel uitermate lekker is!

Als ik dit stukje zo lees lijkt het alsof het een hele rustige makkenlijke week was, maar POEH, wat heb ik mij in de ronte gestressed!
Hopelijk zijn mijn resulaten wel goed. Die houden jullie nog van mij tegoed! (het zou pas awkward zijn als ik hier over 2 weken een lijst vol onvoldoendes moest posten :/)


En hoe ging het bij jullie?

xAnne.

- Bad is never good until worse happens.

6 opmerkingen:

 1. Ik weet het! Debateren is geen pretje.
  Maar meestal krijg je er toch best goede cijfers voor. Bij ons op school in ieder geval.
  Ga je nog iets doen om de proefwerkweek af te sluiten? Ga je het nog 'vieren' met vriendinnen?
  Das bij ons nogal een traditie geworden nu.. (Gister naar: Love and Other Drugs geweest:P)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thank god kennen ze het woord; toetsweek bij ons op school niet! Haha grapje, ze kennen het wel, maar wij hebben dat nooit! Pfieuw
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb over een paar weken pas toetsweek, maar deze week heb ik wel veel toetsen ja..
  leuk stukje anne!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee, ik heb het niet gevierd :P
  Ik mocht van mama niet >_<
  en om eerlijk tezijn, ik ben dood op! (ben vanmiddag al 2x in slaap gevallen en tijdens Bio ook bijna XD -> dat is me nognooit gebeurt)

  @Summerlovee
  Geluksvogel!

  Ging het goed Sharon?
  En bij jou Annemarieke?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @summerlovee:
  Ik ga emigreren naar jouw school! PRONTO!

  @Anne:
  Wiskunde (maandag) ging echt ZO slecht dat ik tijdens het proefwerk echt depressief werd en echt op het punt stond om te janken of boos weg te lopen. Een van de twee. Ik had het HELE weekend geleerd en ik snapte der geen moer van.
  Gister op magister gekeken: Wiskunde = 6,6.
  WHAAAA!!! :D ik sprong echt een gat in de lucht!

  Verder nog niks binnen.. gelukkig. De rest ging even slecht als wiskunde. (Alhoewel; als het even slecht ging, zijn de cijfers misschien ook wel even GOED! *glimlacht duivels*)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, mooi dat je een 6,6 had Annemarieke!!

  Ik heb nog geen enkel cijfer .. ze zijn weer sloom ><
  Alleen 24 out of 30 voor engels, maar dat is nog niet definitief en ik weet echt nieet of dat goed is of niet .. meeste mensen hadden 21

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!