vrijdag 4 november 2011

Anne presenteert 20 dingen die je in 20 minuten kunt doen.

Heb je die ook wel eens? Van die loze momenten, je moet op iemand wachten maar hebt teveel tijd over om niks te doen maar ook te weinig om echt iets te ondernemen. Er is nog zat t edoen, maar voor je het weet is die tijd om. Weer 20 minuten verspild. Daarom hier 20 dingen die je kunt doen in 20 minuten. (ik moet zeggen, ze zijn niet allemaal even nuttig/zinvol. Maar het is meer dan zitten en niks doen)

 1.  Lees eens de krant. Vooral wanneer je dit niet vaak doet is het soms wel eens handig of leuk om een beetje te weten wat er gaande is in de wereld. Binnen 20 minuten kun je prima een beetje de headlines/foto's bekijken en interessante artikelen lezen. 
 2. Maak een tekening. Kijk eens om je heen, er is genoeg te zien of te maken. En anders maak je gewoon een Dinosaurus. 20 minuten is zat tijd om een simpele/snelle tekening of schets te maken, het zal je verbazen hoe snel je verbetering/vooruitgang zal boeken. (Wanneer je net zoveel kansarm talent hebt als ik kun je natuurlijk ook foto's maken.)
 3. Maak 20 papieren vliegtuigjes, gewoon omdat het kan.
 4. Kies een recept uit en maak iets lekkers te eten
 5. Schrijf iemand een brief, met mooie envelop en postzegel, alles er op en er aan. Wie vind het nou niet leuk om een brief, per post, te ontvangen? 
 6. Bel je Opa of Oma eens op, maak gezellig een praatje met ze en vraag eens hoe het gaat. Het zal je verbazen hoe blij ze daar van kunnen worden. Pick up the phone and make their day!
 7. Leer (een deel van) een liedje spelen. Pak eens een instrument op, doe eens gek. Er zijn voldoende liedjes die in 20 minuten geleerd kunnen worden (denk bijvoorbeeld aan the mario theme song). Je kunt ook aan het intro van een liedje beginnen en een volgende 20 minuten het eerste couplet etc. 
 8. Je kunt in 20 minuten een episode van that 70's show of friends kijken (een programma dat ik overigens niet kijk). Je zou ook een halve aflevering van House of 90210 aan kunnen zetten. 
 9. Schrijf een nieuwe blog post. Dit wordt wel heel krap in 20 minuten, maar het is mogelijk!
 10. Ruim je kamer op. Als het écht een rommeltje is ga je dit in 20 minuten niet redden maar dan kun je natuurlijk ook een gedeelte opruimen, zoals bijvoorbeeld je bureau. 
 11. Probeer een liedje te spelen op glazen. Neem een aantal dezelfde glazen en vul ze stuk voor stuk met een verschillende hoeveelheid water. Door er met een lepeltje of een stokje op te tikken krijg je een aantal verschillende tonen. 
 12. Leer achteruit te huppelen. (Als dit je lukt; neem het op en stuur mij een link! Ik bak er namelijk niks van)
 13. Speel een rondje Age of Empires. (Ik weet eigenlijk niet zeker of dit spel überhaupt nog gemaakt wordt. Ik speelde dit in ieder geval een aantal jaar geleden en met mij vele anderen) Binnen 20 minuten kun je zeker een rondje doen, misschien wel twee. Zeker als je met de cheat codes in zee gaat.
 14. Kijk eens door je oude school foto's heen. Vooral oude klassenfoto's zijn vaak heel erg leuk om terug te zien. 
 15. Geef je huisdier een bad. Wanneer je een vis hebt kun je hem ook een schone kom geven. 
 16. Doe wat huiswerk. Je krijgt het vast niet allemaal af, maar 20 minuten gewerkt is beter dan niks gedaan hebben. Persoonlijk vind ik 20 minuten altijd een beetje kort, ben je net bezig, mag je alweer opruimen. Maar soms heb ik een uur de tijd en ben ik toch al met 20 minuten klaar, je weet dus maar nooit. Hoe eerder je het af hebt, hoe beter.
 17. Zoek een oud shirt (of een willekeurig kledingstuk) en geef deze een complete make-over . Haal de stiften, scharen, knopen, lintjes, sluitspelden en alle andere leuke dingetjes maar uit de kast. 
 18. Ontdek een nieuwe photoshop optie en probeer deze uit
 19. Bedenk een 20ste tip voor deze lijst, want na 5x 20 minuten schrijven zijn mijn ideeën wel op!
 20. ...
Stay Beautiful,
x
- Refuse to settle for anything less than butterflies.

3 opmerkingen:

 1. Leuk bedacht =) Sommigen zijn echt grappig hehe!

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. #20: ren naar de winkel om Velociraptor! van Kasabian te kopen C:

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik met mijn oma bel, kom ik alleen jammer genoeg op meer dan 20 minuten ghehehe :'D

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!