zondag 13 november 2011

Iris wil gaan fietsen

Hallo allemaal!
Pardon dat dit artikel een beetje aan de late kant is, maar beter dan laat dan nooit!

Ik lees op dit moment een boek over twee vrouwen die in een jaar van Amsterdam naar China fietsen. Toen ik dit boek begon te lezen dacht ik eerst: “pfff, waarom zou je dat doen?”, maar ik ben nu bijna op de helft en ik word steeds enthousiaster. Stel je voor dat je een jaar lang geen verplichtingen meer hebt, alleen jij een je fiets.

Ik heb de neiging dat als ik ergens enthousiast over raakt, dat ik  er dan heel veel over na ga denken en over uitzoeken.1. Welke route zou ik willen fietsen?
 Ik zou het liefst een rondje door Europa doen,  als ik nu snel iets moet bedenken zou ik zeggen: van Nederland naar Duitsland, dan naar Frankrijk en Spanje. Als het mogelijk is zou ik dan nog met de boot naar Italië kunnen gaan en dan terug fietsen naar Nederland. Als ik deze route op de kaart bekijk, ziet het er niet echt logisch uit. Daar moet ik wat dieper over nadenken dus!

2. Hoelang zou ik weg willen?
Een jaar weg om te fietsen  lijkt me een beetje ‘too much’. Je ziet al vrienden en familie ook voor een jaar niet terug, een voor een jaar geen Nederlands eten meer en misschien spreek je ook een jaar geen Nederlands meer (Als je alleen gaat tenminste)! Maar als ik ouder ben denk ik hier misschien heel anders over.


3. Met wie wil ik weg?
Het liefst zou ik met een vriendin op pad gaan, als ik dan een vriendin heb die van fietsen houd. Alleen zou ik het denk ik niet uithouden. Je moet wel goed uitkijken dat je het een tijdje met elkaar kan uithouden, je zit wel een paar maanden met elkaar opgescheept!

4. Wanneer wil ik weg?
Ik kan weg als ik klaar ben met de HAVO, maar dan ben ik pas 17, misschien een beetje te jong? Ik zou ook kunnen vertrekken als ik klaar ben met mijn studie die waarschijnlijk 4 jaar duurt, dan zou ik dus 21 zijn.
5. Wat neem ik mee?
Je kunt veel dingen zoals eten onderweg kopen, maar je moet kleding en een tent wel zelf meenemen. Ook een camera, en tandenborstel heb ik nodig. Ik zou ook een goede, nieuwe fiets nodig hebben.

6. Wat als ik geen conditie heb?
Het lijkt me ook geweldig om met een klassieke camper van door Azië te reizen. Maar dat is wel meteen duurder.


Dit is zo’n beetje wat er nu in mijn hoofd afspeelt, waarschijnlijk is het alleen maar om te fantaseren want vaak kom ik er achter dat het toch niet reëel is.

Zou jij lang weg willen om te fietsen? Of een rondreis te maken?

‘Just living is not enough’
Xx. Iris

6 opmerkingen:

 1. Haha, ik zou het niet snel doen, nu in ieder geval nog niet ;) Een hele leuke originele post!
  xoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit is echt een GEWELDIG plan! :D
  Mam, Pap, kijk maar uit! Zodra ik terug kom van mijn jaartje engeland, vertrek ik weer voor een Jaartje fietsen! :) (misschien toch eerst maar mijn studie tussendoor.)
  Ik mis het fietsen echt heel erg, hier in England fietst niemand.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! Zou zelf wel graag een wandeltocht willen maken door een land in Europa, maar dan pas als ik klaar ben met school en studie.
  Ik wil ook graag weten hoe het boek heet!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk hoor! ik wil heus wel met je mee:) hihi. maareh, welke studie ga je dan doen? x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hee lieve mensen,

  Het boek heet 'een jaartje fietsen' en het is geschreven door Edith Vermeulen.

  Ik weet nog niet wat voor studie ik ga doen; de pabo, journalistiek of antropologie lijken me wel leuk.

  X.

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!