donderdag 17 november 2011

Annemarieke is verslaafd aan Thee!

Good Morning!

Zoals jullie weten zit ik voor een jaar in Engeland, en wat is meer Engels dan Thee? Juist… Niks! Ik ben nu iets meer dan 3 maanden in Engeland en ik ben nu compleet verslaafd. Ik word hier letterlijk doodgegooid met theezakjes en de tea-biscuits vliegen me om de oren. Ik ben bang dat als ik weer terug kom in Nederland ik naar een afkickkliniek zal moeten, en dat weer terug overstappen op dat lekkere Hollandse kopje koffie, erg moeilijk zal worden!Maar het punt blijft, thee is gewoon heerlijk! Die lekkere grote mok in de vroege morgen om rustig te beginnen, dat knusse potje thee in de avond met een zak (van Nederland uit overgestuurde) pepernoten op schoot terwijl je gezellig op de bank een filmpje zit te kijken, of die warme kop heerlijkheid voor het slapen gaan. Het is niet alleen lekkerder dan koffie, het is ook nog eens beter voor je. Bovendien zitten er genoeg theïne in om je waker te houden. Daarnaast heb je High-tea; een excuus om zoveel cakejes en andere lekkernij te eten, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Er is niet zoals een High-Coffee, zegt genoeg!

Wat thee nog leuker maakt, naast de mogelijke honderd duizend verschillende merken, soorten en smaken, is dat je de theezakjes kunt sparen, je de prut kunt gebruiken op de composthoop, en: (een nieuw iets wat ik zojuist ben tegengekomen) je van je gebruikte theezakje leuke creaties kunt maken! Dankzij dit simpele maar briljante idee, hoeft je gebruikte theezakje geen last te zijn op je aanrecht of in je gootsteen. Je zet, heel makkelijk, je theezakje op dit bordje, waarna je vol verbazing en verwondering kijkt hoe een mooie creatie zich vormt uit je lekkende theezakje.

Een ander leuk iets wat je kunt doen met thee, is schilderen! Geloof het of niet, maar je kan prachtige schilderingen maken in de vele bruintinten. Daarnaast kan je simpel A4 papier een antiek uiterlijk geven door het onder te dompelen in sterke thee. Voor als je een levensechte schatkaart wil maken naar de dichtstbijzijnde thee-winkel, bijvoorbeeld.

Mijn punt is: thee is fantastisch. Geen betere warme vloeistof verkrijgbaar (behalve misschien Warme chocolademelk met slagroom en marshmallows… of Glühwein!)

Ik ga snel weer terug naar mijn X-large mok, want ik ben bang dat mijn thee nu onderhand koud is geworden!


Lots of Love,
xxx
Annemarieke

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

6 opmerkingen:

 1. Thee heeft zoveel warmte,
  ieder uur de juiste toon.
  Thee heeft zoveel charme,
  en toch blijft thee zo gewoon!
  (Herken je dit liedje? Ik zong het wel eens, weet je nog?)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thee is voor zieke mensen!! Maar schilderen is wel een mooie toepassing, zolang ik het maar niet hoef te drinken. En nog belangrijker: heb jij iemand in Central Perk ooit thee zien drinken???

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben alleen met dit weer gek op thee. Warm je lekker van op hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Annemarieke, jouw vader en moeder zijn echt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Glühwein!!

  Kuch, ik bedoel, ja, lekker, koppie thee op z'n tijd (ik heb nu het voornemen van twee liter water per dag, daar is thee uitermate geschikt voor).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Mam,
  erhm.. Ik heb GEEN idee, klinkt absoluut niet bekend.

  @Pap, jammer dat je geen "vind ik leuk"-knopjes hebt op reacties. Thee is niet alleen voor zieke mensen, en zelfs jij drinkt af en toe eens de wintergloed/kaneel of Marocco thee!
  En jij moet nog maar eens goed Friends gaan bestuderen en een aantal afleveringen opnieuw bekijken, als jij denk dat ze geen thee drinken, dan moet je toch echt nog een heleboel leren, Friends-feiten betreft!

  @Daily noted,
  Hahahaa! Dankjewel! :) (vind ik stiekem ook)

  @Rosalie,
  Oh my, Succes! I've been there! Mark my words, na een week of twee is die twee-liter alweer gezakt naar ander half, en daarna smokkel je met één liter. Maar inderdaad, Thee is daar zeker geschikt voor! Tenminste iets om je smaakpupillen mee geamuseerd te houden!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!