zondag 27 november 2011

Iris moet keuzes maken

hoi-hoi everybody,
Laatst ging ik met mijn school naar een info-avond van hogeschool InHolland, hier in Amsterdam. Ik had me ingeschreven voor de volgende voorlichtingen:
- De marine
- Dier en gezondheid
- Verpleegkunde
- lerarenopleiding voor het basis-onderwijs
- Journalistiek
- hoge hotelschool
InHolland locatie Diemen (Amsterdam) is niet heel ver van mijn huis (gelukkig), om er te komen moest ik alleen maar een kwartiertje met de metro reizen.
Eenmaal aangekomen moest ik mijn toegangsbewijs inleveren en meteen doorlopen naar het lokaal waar de voorlichting van de marine zou zijn (mijn eerste voorlichting). Dit bleek nog een hele opgave; InHolland was groot, en er waren maar liefst 3 etages, het leek wel alsof ik eeuwig ronddoolde door alle kleine gangetjes, maar uiteindelijk had ik lokaal 1E-17 gevonden!
Elke voorlichting duurde 30 minuten en werd gegeven door middel van een powerpoint. Aan het einde konden we uiteraard vragen stellen. Ik zal even alle presentaties door lopen.
De Marine
Dit vond ik de meest interessante presentatie, er waren veel plaatjes en ook een paar filmpjes. Ik weet niet of ik bij de marine zou willen, je reist wel de hele wereld over terwijl je er voor betaald word, maar je contract bij de marine duurt soms maar 4 jaar, en waar moet je daarna heen?Dier en gezondheid
Dit bleek niets voor mij te zijn, ik heb sowieso het verkeerde pakket voor deze opleiding. De opleiding focust zich erg op de biologie, en dat vond ik toch niet zo interessant. Het lijkt me wel leuk om iets met dieren te doen, misschien in een ‘gap year’ met vrijwilligers werk?
Verpleegkunde
Verpleegkunde had ik vooral gekozen omdat ik geïnteresseerd ben in mensen helpen. Wat me leuk lijkt aan verpleegkunde is dat je voor de mensen die in het ziekenhuis liggen altijd klaarstaat. Maar toch is verpleegkundige worden niets voor mij; ik kan niet zo goed tegen bloed.

De PABO
Dit was eerlijk gezegd een ontzettend saaie presentatie. Maar alsnog lijkt het me leuk om later lerares te worden, vooral met kleinere kinderen. Met de PABO kun je ook stage gaan lopen in het buitenland, wat me super lijkt!

Journalistiek
De voorlichter van de hogeschool Utrecht kwam niet opdagen, dus de voorlichting ging niet door. Ik weet nog niet zeker of de journalistiek mij aanspreekt, wel lijk het me leuk om met een redactie aan een krant te werken. Zoals het samenwerken om dailynoted nog leuker te maken vind ik super leuk!
De hoge hotelschool
De horeca heeft altijd mij altijd al aangesproken. Ik vind het alleen jammer dat je bij de hoge hotelschool het meeste leert over de business kant van hotels en restaurants. Terwijl ik liever zelf aan de slag ga als receptioniste of kok. Bij de hoge hotelschool ga je ook   op een half jaar op stage in het buitenland!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naar het buitenland
Intussen ben ik ook naar een ‘buitenlandmiddag’ geweest, hier kwamen organisaties zoals EF en YFU voorlichting geven. EF en YFU zijn organisaties die scholieren vanaf 15 jaar helpen om een jaartje (of een paar maanden) naar het buitenland te gaan. Annemarieke is bijvoorbeeld een jaar in Engeland met EF. Misschien kan ik dit doen als ik klaar ben met de HAVO. Ik kan ook alleen voor de zomer naar bijvoorbeeld Japan gaan, of een taalcursus Spaans in Barcelona.


Oriëntaalse talen en communicatie
Dit is een studie die ik online heb gevonden en dit lijkt me ook héél leuk. Je leert in vier jaar een taal naar keuze (Arabisch, Japans of Chinees) en leert ook de cultuur van het land waar die taal gesproken word. In het derde jaar ga je ook een half jaar op stage naar Japan, China, Egypte of Marokko. Het enige minpuntje is dat je geen grote zekerheid hebt op een baan ná de opleiding.
Ik moet dus KIEZEN!
Weet jij al wat je later wil doen, of juist nog niet?
“Just living is not enough”
X. Iris

5 opmerkingen:

 1. Het is idd super moeilijk die keuze! Wanneer was je naar de HU Journalistiek? Want ik was daar vorig weekend en ik had wel voorlichting! Lijkt me heel leuk maar er gaan er van de 900 maar 360 door... En het leek me nog best een zware opleiding.... 'In het 3e jaar maak je 3 kranten per dag'... o_O! Nou, succes! X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OKAY. iniedergeval moet je niet verpleegkunde of diergeneeskunde doen-- niks voor jou:) en de marine is KEI moeilijk om in te komen en te doen:/ anyway- journalistiek is wel iets voor jou, en hoge hotelschool ook. en de orientale dinges is perfect voor jou, maar wat voor'n baan je dan gaat doen...tja- het is een moeilijke keuze!! VEEL SUCCES:) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vond je verpleegkunde alleen niet leuk om het bloed?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, als verpleegkunde student kan ik je verpleegkunde inderdaad afraden als je niet van bloed houdt meis. xD


  xAnne.

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!