donderdag 10 november 2011

Annemarieke's Artistieke-Donderdag : Quilling!

Hallo allemaal,
Zoals jullie misschien nog wel weten, heb ik in mei een artikel gedaan over knipkunst: Zie hier
Nu heb ik een nieuwe stijl van knipkunst “ontdekt”. Het heet Quilling. In plaats van figuurtjes knippen uit papier, worden hier hele dunne strookjes papier gebruikt, die op hun zij worden opgepakt. Dit maakt het kunstwerk 3D, en door met licht te spelen kan je schaduwen creëren van de gekleurde strookjes. Als voorbeeld wil ik jullie graag introduceren aan de kunstenares Yulia Brodskaya… die “Quilling” beroemd heeft gemaakt. Ze gebruikt zowel woorden als figuren in haar werken, en word steeds vaker gevraagd voor reclames, posters en designs voor bekende merken. Een aantal foto’s van haar meest bekende werken:


Kende je deze stijl al? Zo niet, wat vind je er van?
Voor de mensen die geïnteresseerd zijn om het zelf ook uit te proberen, hier voorbeelden van verschillende soorten decoraties.

Persoonlijk vind ik het prachtig, maar ik wil niet weten hoeveel tijd in een zo’n werk gaat zitten!

Lots of Love,
xxx
Annemarieke
P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

6 opmerkingen:

 1. Echt heel mooi, maar lijkt me wel super veel werk inderdaad! Leuke post!
  X

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jammer nou, ik dacht eigenlijk dat je voor mij wel zo'n werkje zou willen maken??!! Voor mijn volgende verjaardag? Heb je in ieder geval nog bijna een jaar te gaan. Moet lukken zou ik zeggen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze wil ik ook boven de bank!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hhaha, nou, geef me een uur of 20 en ik zal kijken wat ik voor je in elkaar kan knutselen. Altijd bereid om iets nieuws te proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!