woensdag 23 november 2011

DIY: Sharon over lettertypes, Dafont en FontStructHé hallo hoi,
Ken je dat gevoel dat je ontzettend graag een lettertype wil hebben dat er nét even anders uitziet dan al die andere lettertypes? Ik heb de oplossing: www.dafont.com! Dafont is een geweldige site met duizenden lettertypes die je kan downloaden. De lettertypes staan ontzettend duidelijk geordend. Zoek je bijvoorbeeld een lettertype met veel krullen? Probeer het kopje 'Curly' eens. Lettertypes als Pokémon, Super Mario, Walibi en Spongebob? Deze zul je vinden onder 'Cartoons'.
Ik betrapte mezelf erop dat ik de afgelopen dagen toch wel vaak op Dafont te vinden was. Wij, het Dailynotedteam, zijn druk bezig met een nieuwe layout (spannend spannend!), dus ik ben op zoek naar het perfecte lettertype. Of de zoektocht gelukt is weet ik nog niet, maar er zijn zeker al gegadigden ;')
Kan je jouw droomlettertype hier nou écht niet tussen vinden? Dan verwijs ik je door naar de site www.fontstruct.com. Ook een geweldige site, waar je je eigen lettertype in elkaar kan knutselen! Ik zelf heb dit nog niet geprobeerd - ik ben net bijna twee uur bezig geweest met het ontwerpen van mijn eigen lettertype, en wilde hier een DIY voor jullie van maken, maar toen kwam ik er achter dat je er 9,99 voor moest betalen.. nee bedankt! - maar de resultaten die ik tegen kom, zijn echt ontzettend tof. Deze kan je overigens ook downloaden, de fonts die andere mensen hebben gemaakt.

Even op een rijtje wat je met FontStruct allemaal kan:
  • Je werkt op Fontstruct met bouwstenen (bricks). Dat kunnen rechte stukken zijn, maar ook ook ronde hoeken. Met die bouwstenen knutsel je je letters in elkaar.
  • Fonstruct zet de letters om in True Type. Dit betekent dat je het font (lettertype) in allerlei programma’s kunt gebruiken. Zoals daar zijn: Photoshop, Word en PowerPoint.
  • Je kunt je eigenhandig in elkaar gezette lettertype aan anderen laten zien. In de Gallery kun je zelf ook zien wat anderen ervan gemaakt hebben.
  • Je kunt via de Gallery ook de fonts downloaden die anderen hebben gemaakt.

Om heel, héel eerlijk te zijn weet ik niet of deze site wel gratis is. Ik kan nergens iets vinden over betalen, maar ik heb zelf nog nooit gebruik gemaakt van deze site. Wat ik wél weet is dat je een account moet aanmaken. Dit is natuurlijk zo gedaan, maar ik weet uit eigen ervaring dat het nog wel eens een reden kan zijn om iets niet te doen. Toch zal ik dit wél doen, want kom op, een eigen lettertype is toch wel héel tof!

You'll always regret what you don't say,
Fearlessly, Sharon.

2 opmerkingen:

  1. Leuk!! Ik snap echt niet hoe dafont werkt, ik zit er echt vaak mee te klooien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aaaah ik vind Dafont toch zo'n toffe site. Ik download d'r ontzettend vaak op hahaha.

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!