donderdag 15 december 2011

Annemarieke adviseert de film "Shaun of the Dead"

Hallo allemaal!

Aangezien ik nu al zo’n 4 maanden Engels spreek, eet en kleed, ontdek ik steeds meer “Typisch Britse” dingen. Iets wat iedereen kent, maar niet iedereen begrijpt, is bijvoorbeeld: Britse Humor. Je vind het óf helemaal geweldig, of je kunt er echt niet om lachen… het is heel persoonlijk. Nu hebben ze in England toch echt wel smaak, wat humor betreft, want wie kent nou niet “Harry Potter” of “Doctor Who”? Britse films en tv-series in hun volle glorie. Nu heb ik onlangs ook een aantal érg leuke Britse films gekeken, waarvan ik er even eentje met jullie wilden delen, want hij is echt een aanrader.

De film waar ik het over heb, is: “Shaun of the Dead”. Dit is, je raad het misschien al, een parodie op de Amerikaanse film “Dawn of the Dead”. De film is al aardig wat jaartjes oud, maar dit maakt de film zeker niet minder grappig! De film is een Romantische Komedie, met, ohja… zombies. Het verhaal gaat over een gemiddelde Brit, wiens leven bestaat uit naar de kroeg “The Winchester” gaan, computerspelletjes spelen en excuses bedenken waarom hij geen beter persoon is om zijn vriendin te houden. Als Shaun op, wat lijkt weer een enorm saaie dag, merkt dat mensen om hem heen zich wel érg merkwaardig gedragen, word er op het nieuws gemeld dat mensen dankzij een virus in zombies zijn veranderd, en staat Shaun’s saaie wereldje opeens op zijn kop. Hij moet samen met zijn nietsnut van een huisgenoot zien te overleven, en hij probeert onder andere zijn vriendin, moeder en stiefvader te redden, door naar de enige plek te gaan waar ze veilig zijn… “The Winchester”.
Door deze absurde omstandigheden, de romantische conflicten van een koppel dat op het punt staat uit elkaar te spatten, een kinderachtige huisgenoot en een té kalme moeder, zijn dit de perfecte ingrediënten om een absurde, maar érg grappige, Britse komedie te creëren.

Dus, heb je in de kerstvakantie zin in een filmpje, gezellig knus op de bank, kan je niet kiezen tussen een romantische, een griezel of een komedie film? Combineer het dan, en kijk gezellig met zijn alle Shaun of the Dead… de film zal je zeker bijblijven.
Bekijk hier de Trailer:


Kende je deze film al? Of ben je hem van plan binnenkort te gaan kijken? Laat me weten wat je ervan vind/vond!
Lots of Love,
xxx
Annemarieke
P.S. Never Tickle a Sleeping Dragon.

4 opmerkingen:

 1. Je moet Hot fuzz kijken, zelfde makers en nog leuker dan dit deel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bedankt voor de tip Judith! Daar heb ik inderdaad ook al veel mensen over gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha, die heb ik vorig jaar bij Engels gekeken op school! Hij was zo grappig!

  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha, wat leuk! Hij is inderdaad geweldig! ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!