zaterdag 24 december 2011

Rosalie weet geen titel frlkgjslkdfjre


OMGGGGGGGGGG MERRY ALMOST CHRISTMAS EVERYONE!
Terwijl jij dit leest ben ik hoogstwaarschijnlijk druk aan het afwassen in het restaurant waar ik werk (lang leve het vergeten vrij te vragen op Christmas Eve!)
Nevertheless: fijne bijna-Kerst :D

Ik, als wannabe-Britse Nederlander, had dit jaar de allerbeste plannen voor Kerstavond: we zouden veel Glühwein drinken, een of andere romcom als The Holiday voor de vijftigste keer kijken, kerststol en kerstkransjes en kerstchocolaatjes en kerstappels eten en we zouden het vooral erg gezellig hebben. Maar helaas. Ik wist dat ik iets vergeten was (i.e.: vrij vragen van m’n werk).

Vorige week, tijdens P4A en Forever Day, raakte ik INEENS in de kerststemming. Terwijl ik al vanaf 1 december zo m’n best doe mezelf zo ver te krijgen om me wat meer in de hogere kerstsferen te begeven, was het me nog niet gelukt. Tot vorig weekend aanbrak! En nu typ ik dit, op verdorie woensdagmiddag, met een groene kerstmuts op en met een flinke pot winterthee binnen handbereik. WIEHOOEEEE I CAN’T WAIT.

Omdat ik dit kerstgevoel graag met ieder ander intelligent wezen op deze aardbol wil delen, zal ik u allen verblijden met een hoop gebazel et cetera over Kerst, en dan met name kerstavond! Want dat ik ‘m nou moet missen, wil niet zeggen dat jullie het voorbij moeten laten gaan :)


In landen als de US geloven alle kindertjes in de Kerstman, in plaats van Sinterklaas [no shit Sherlock]. Hij zou de nacht van de 24ste de sokjes vullen of een karrenvracht aan pakjes onder de kerstboom droppen, waardoor je dus op kerstochtend een flinke lading cadeaus hebt. Nu hoeven we niet met z’n allen vanavond om de kerstboom te gaan zitten en kerstliedjes te zingen, maar wat wel heel leuk is, is voor Sinterkl- euhm, Kerstman spelen en voor ieder familielid iets kleins onder de boom leggen als iedereen slaapt. Je hoeft geen diamanten kettingen of Ferrari’s in te slaan: het gaat om het gebaar, een klein cadeautje is super leuk om te geven (of te krijgen), right?

Mocht je beschikking hebben over een club flexibele vrienden: bel ze op en kijk vanavond een cheesy kerstfilm. Mét Glühwein (voor de 16+er’s onder ons!). Dit filmavondje is ook prima te organiseren met je familie. Kerstfilms huren is nergens voor nodig, de tv barst ervan. En anders hebben we altijd nog de christmas specials van iedere denkbare serie.
Als je de film zat bent of de tv je toch teleurstelt, kun je altijd nog een kerstcd of afspeellijst (Spotify!) opzetten en een megakaraokediscogareüberfouteavond houden. Succes gegarandeerd.


Als je alleen bent, kruip dan met een dekentje en een flinke mok choco op de bank en hou een solo-filmavondje. Kruip niet in een hoekje om weg te kwijnen omdat je zo alleen/verlaten/eenzaam bent, maar maak er alsnog iets van. Dat iedereen nou zo nodig iets anders te doen had deze avond, wil toch niet zeggen dat jij je kerstavond in het niets moet laten vallen?

Kerst is een tijd van gezelligheid, familie en veel, veel vrienden. Maar heb er niet te hoge verwachtingen van. Hoe leuk het er allemaal uit mag zien in films als The Holiday, verlies het verschil tussen realiteit en fictie niet uit het oog. Want hoewel zij na een flinke pot janken ineens Mr Perfect op de stoep hebben staan, gaat het er in het echte leven iets anders aan toe. Probeer niet alles geforceerd leuk te maken, geniet gewoon van het moment. En als het dit jaar toch niet uitpakte zoals je gehoopt had, dan heb je volgend jaar toch weer een kans?

Have yourself a merry little christmas

Let there be cake for all our mistakes – Rosalie 
2 opmerkingen:

Just leave your lovely comment!