maandag 25 april 2011

Aviva deelt recepten met ei!

Hoi meiden! <3

Omdat het ei tijdens Pasen (zoals Tessa zei) erg belangrijk is, vertel ik jullie 2 lekkere recepten met ei!


Gebakken ei à la Aviva.
1 persoon.

Ingrediënten: 
  • 2 Eieren
  • Boter
  • 1 Plakje Salami/Cervelaat/Ham
  •  Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • Geraspte kaas
  • Ui
  • Halve tomaat 
Bereidingswijze:
  • Doe een beetje boter in de pan en laat het smelten. Zorg ervoor dat alles vet is van het boter, zodat je het ei straks makkelijk kan omdraaien. Snipper de ui, en doe het ook in de pan. Als de ui glazig wordt moet je de salami toevoegen (bv. in reepjes gescheurd, dat vind ik het lekkerst). 
  • Voeg de twee eieren toe en prik de dooier door. Strooi wat paprikapoeder over de eieren. Snij de tomaat in plakjes, en doe het ook in de pan. Strooi wat geraspte kaas over het geheel, zodat de tomaat goed aan het ei blijft 'vast zitten'.
  • Draai je ei om. Voeg ook aan deze kant wat paprikapoeder en geraspte kaas toe. Als de kaas gesmolten is en net knapperig gaat worden is je ei klaar (en hij is natuurlijk ook klaar als er iets gaat verbranden haha). Doe er wat peper en zout over. 
  • Leg hem op een boterham of rechtstreeks op een bord, en smullen maar!

Gevulde eieren met olijven, geroosterde paprika en kappertjes.
 8 personen.

Ingrediënten:
  • 4 Eieren
  • 8 Zwarte olijven (ontpit en fijngehakt)
  • 1 Geroosterde rode paprika (uitgelekt en fijngehakt)
  • 1 Eetlepel kappertjes (uitgelekt en fijngehakt)
  • Fijngehakte peterselie
  • Breng een grote pan met ruim water en 1 eetlepel zout aan de kook. Doe de eieren erin en roer zacht met een houten lepel, zodat de dooiers in het midden zitten na het koken. Kook middelgrote eieren 12 minuten, grotere eieren 13 minuten, en kleinere eieren 11 minuten. Giet het water af, vul de pan met koud water en laat de eieren er tot gebruik in liggen.
  • Pel de eieren als ze voldoende afgekoeld zijn en snij ze door (in de lengte). Schep de dooiers eruit, zonder de eiwitten te beschadigen. Snijd aan de onderkant van elk eiwit een plakje weg, zodat ze goed rechtop blijven staan.
  • Prak de eierdooiers fijn in een kom. Voeg de olijven, paprika en kappertejs toe en meng alles goed. Klop er dan voldoende olie door om een glad mengsel te maken. Breng het op smaak met zout, maar vergeet niet dat de kappertjes zout kunnen zijn. Vul de eiwitten met een theelepel van het olijvenmengsel. Zet ze tot gebruik in de koelkast. Garneer de eieren vlak voor het serveren met peterselie.

Gaan jullie nog wat bijzonders doen op 2e paasdag? Ik ga eieren verstoppen in de tuin, en die moeten mijn ouders en broertje dan gaan zoeken. En vanavond gaan we BBQ'en. (:

Love & Carpe Diem!

Aviva

2 opmerkingen:

  1. Ghehe, die plaatjes komen van devianart. :P
    Leuke recepten, klinkt erg lekker!
    Binnekort maar even proberen;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. AAAAAAAAAH.
    Ik heb dus vanochtend alle eieren verstopt. Maar we hebben er pas 16, van de 21 -_-.

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!