maandag 9 mei 2011

Aviva ging naar Bevrijdingspop!

Hoi meiden!<3

Vorige week donderdag, 5 mei, was het bevrijdingsdag. Bevrijdingsdag is de dag waarop het einde van de Tweede Wereldoorlog wordt gevierd. Op meerdere plekken in Nederland waren er evenementen. Maar de bekendste is toch wel Bevrijdingspop, in Haarlem.

Ik was rond 2 uur in Haarlem, samen met wat vrienden. Daar hadden we ook nog afgesproken met wat andere mensen. Vanaf het station was het ongeveer een kwartiertje lopen naar de plek waar Bpop georganiseerd werd. Onderweg kregen we allemaal gratis dingen; blikjes pepsi, kauwgom, danone, etc. Het was niet erg moeilijk om de weg te vinden omdat alle mensen dezelfde kant op liepen. Bij de ingang van het terrein moest je je tas opendoen en laten zien dat je geen eten of drinken bij je had. Sommige mensen werden gefouilleerd, maar eigenlijk alleen maar de jongens haha.
Jullie weten dat ik schrijf voor Plug Out, een pagina voor en door jongeren in het Noord-Hollands dagblad. Ik werd gevraagd om verslagjes te maken van twee optredens; Ben Saunders en Jah6. Ik kreeg daarvoor een persbandje, waardoor ik op het 'vip-terrein' kon komen. Op dit terrein stond ook het persgebouwtje, waar ik meteen na het optreden op een laptop mijn verslagje kon schrijven. Door het persbandje kon ik frontstage komen, een gedeelte vlak voor het podium, zodat ik alles goed kon zien. De verslagjes verschenen op de officiƫle bevrijdingspopsite: Ben Saunders en Jah6.

Er waren ongeveer 150.000 mensen op Bpop. Omdat er zoveel mensen tegelijkertijd aan het smsen en/of bellen waren lag het telefoonverkeer op een gegeven moment helemaal plat. Hierdoor kon ik mijn vrienden niet bellen om te vragen waar ze waren, en ben ik ze een hele tijd kwijt geweest. Ik besloot maar naar huis te gaan, omdat ik helemaal alleen was. Toen ik op het station was aangekomen werd ik gebeld door een vriend, die wel nog kon bellen. Toen ben ik weer teruggelopen, en ben ik toch nog de hele avond gebleven!

Het was ondanks de drukte echt een topdag, en ik raad het zeker aan jullie aan! Zijn jullie ook op Bevrijdingspop geweest? Of hebben jullie het ergens anders gevierd?

Love & Carpe Diem,

Aviva!<3

P.S. Rechts zie je foto's die ik op Bpop heb gemaakt. De foto van Ben Saunders was mijn foto van de dag. (:

4 opmerkingen:

 1. Haarlem is echt dicht bij mij! Maar helaas kon ik niet omdat ik nog zo ontzettend veel moest leren!
  Wel super vet dat je zo dichtbij mocht, en een verslag er van mocht schrijven! Zal wel een leuke ervaring zijn geweest?

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @Summerlovee
  Ja was echt heel erg bijzonder om die 'perssfeer' eens mee te maken. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HAAAAAARLEM!
  Ik heb je gezien denk ik, stond helemaal vooraan, van 3 tot 9 en zag wel een meisje die op jou leek met een grote camera, klopt dat?
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Jente
  Haha, Haarlem is awesome. Ga er best vaak naartoe, wonen veel vrienden van mij. Ik heb geen grote camera, dus ik denk niet dat je mij zag. :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!