maandag 23 mei 2011

Aviva is naar Normandië geweest!

 Sorry voor de laatheid mensen, mijn stukje was opeens verdwenen. =/

Samen met heel 4vwo ging ik van 16 t/m 20 mei naar Normandië, Frankrijk! (:

Maandag
We vertrokken om 06:00 vanaf school en om 17:00 waren we op de camping. De busreis (11 uur!) was ontzettend leuk, iedereen was aan het kletsen, eten, zingen en dansen. Bijna niemand zat op zijn stoel, iedereen stond in het gangpad. Toen we op de camping aankwamen hebben we onze tent op gezet. 's Avonds gingen wij nog BBQ'en op de camping, en daarna hebben we nog even gesport.

Dinsdag
We vertrokken om 09:30 vanaf de camping, nadat we met stokbrood hadden ontbeten. Dit was de 'Battlefield dag'. We zijn naar La Cambe, St Mere Eglise, Pointe du Hoc, Colville en Omaha Beach geweest. We hebben erg veel graven gezien, en de docenten vertelden verhalen. Het was echt ontzettend indrukwekkend, maar ook heel erg vermoeiend. 's Avonds werd het eten (wraps) verzorgd door de kookcomissie. Daarna hebben we met z'n allen (120 leerlingen en 9 docenten) om het kampvuur gezeten. Daar speelden we gitaar en zongen we. (:

Woensdag
Weer ontbeten we met stokbrood (én kruidenboter) dat je de avond van te voren kon bestellen. Om 09:30 vertrokken we naar Arromanche, waar we heerlijk crêpes hebben gegeten. Daarna werd de groep opgedeeld, een deel ging naar een oesterkwekerij, een ander deel naar een Cidrery en nog een ander deel ging naar een museum. Ik werd ingedeeld bij de oesterkwekerij, waar ik ook twee oesters heb geproefd. Het was niet echt lekker, maar ook niet vies; een soort slijmerige hap zeewater. We aten bij de Thai, en daarna gingen we naar een discotheek. De discotheek was voor ons afgehuurd en het was echt een geweldig feest. Vooral de terugreis in de bus, gelukkig werd er in mijn bus niet gekotst. :')

Donderdag
Vandaag bezochten we een Franse school, daar volgden we een les. Eigenlijk kon niemand van die school Engels spreken, dus het was nogal saai. Ze hadden al 5 jaar Engels, maar konden zich nog steeds niet voorstellen. Ook kregen we daar een warme lunch (leerlingen zitten van 8 tot 5 op school), wat niet echt lekker was. Het avondeten werd geregeld door de kookcommissie (pasta). 's Avonds hadden we nog een bonte avond met als thema 'P is for Party'. Iedereen moest dus gekleed gaan als iets dat begon met een P. Ik ging als Paparazzi. (:

Vrijdag
We vertrokken om 09:30 weer naar Nederland, ook deze busreis was weer heel erg leuk. Maar nu waren er toch wat meer mensen die sliepen (die met oogpotlood betekend werden, zelfs door de docenten!). We kwamen door wat vertraging om 21:00 aan in Nederland.

Het was echt een geweldige week!

Liefs & Carpe Diem,

Aviva.

1 opmerking:

Just leave your lovely comment!