maandag 2 mei 2011

Aviva interviewt hiphopdanseres Sanne (15).

Heeeee meiden! (:


Ik schrijf dit vanuit het zonnige Millingen (bij Nijmegen), waar ik 3 daagjes ben. Ik ben hier bij mijn vriendin Sanne, die ik via een vakantie op Cyprus ken. Nu zien we elkaar iedere vakantie, ookal wonen we niet echt dicht bij elkaar (2 uur met trein). Sanne houdt erg veel van dansen, en ik vind het altijd geweldig om naar te kijken. Daarom wil ik met jullie allemaal haar talent delen. Dus hier een interviewtje met Sanne.
Hoe ben jij begonnen met dansen?
"Het begon allemaal toen ik in groep 8 zat, en een wedstrijd deed met school. We kregen lessen van toenmalig NK-hiphop winnares Nikki. Vanaf toen wilde ik echt heel graag gaan dansen. Ik had eerder al een soort streetdance gedaan, maar niet echt serieus. Toen ben ik in de brugklas op zoek gegaan naar een goede dansschool, en kwam uit bij D-Fac (in Nijmegen). Dat is een hiphop-dansschool met lessen gegeven door Io Michels. Ik dans daar nu 2,5 jaar, eerst één keer per week en sinds dit schooljaar twee keer per week."


Vanaf 0:30, daarvoor legt hij nog wat uit aan de groep.


Hoe zitten die lessen in elkaar?
"We beginnen altijd met een warming-up; het rekken en opwarmen van spieren. Ook de krachttraining is bij ons erg belangrijk, omdat je erg veel kracht nodig hebt voor dansen. Je buikspieren zijn het belangrijkst, want die moet je continu aanspannen. In totaal besteden we gemiddeld 20 minuten aan de warming-up. Daarna beginnen we met de choreografie van die les. We maken nooit volledige dansen, we doen meestal korte choreo's op kleine stukjes van nummers. Waar we dan 2 tot 5 lessen aan werken. Zo leer je dansen op veel verschillende nummers, en kan je een eigen stijl ontwikkelen."


Wat wil je nog gaan doen met dans?
"Ik wil er later niet mijn beroep van maken, ik wil het gewoon als een hobby houden. Ik wil zeker verder komen en ik wil ook andere dansstijlen proberen, vooral Jazz lijkt me erg vet. Ik vind het mooi hoe de Jazz-dansers zoveel emoties in hun dans leggen. De sierlijke beweging vind ik gewoon heel erg mooi om naar te kijken. In augustus ga ik voor 10 maanden naar Amerika, met de organisatie STS High School. Daar wil ik ook zeker gaan cheerleaden, om dat ook eens mee te maken. Het is een hele andere stijl, en ik denk dat ik er veel van kan leren."
Hier wat filmpjes van Sanne, laat gerust weten wat je ervan vindt. De filmpjes zijn wel al wat ouder, maar de choreo's zijn door Sanne zelf gemaakt. De nieuwe filmpjes komen er zo snel mogelijk op, dus om op de hoogte te blijven van Sanne kan je kijken op Sanne's Youtube kanaal: SanneZelf.Tot volgende week, en een fijne vakantie allemaal!


Love & Carpe Diem,


Aviva.

6 opmerkingen:

 1. Leuk stukje, Aviva, en mooie filmpjes van de dansende Sanne!

  Liefs,
  MoederMarjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De eerste dans is niet echt mijn stijl, de 2e en 3e zijn wel echt gaaf!
  Ik ga ze ook eens aanleren denk ik :)
  x Sharon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Boehoe ik wil ookzo dansen :'( maar de enige hiphoplessen die je hier kunt volgend is een stad verder & dat begint maar om 10uur omdat shorty anders geen tyd heeft .. Stupid x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de danspassen niet echt bij de muzieknummers passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, ik kwam heeel toevallig via via op deze blog, eerst zag ik Io staan, ik dacht heeeuj ff lezen, toen zag ik Millingen, haha! Maar ken Sanne niet volgens mij, wel leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!