zaterdag 28 mei 2011

Irene's helpdesk

Hallo lieve volgers!

Zoals jullie weten heb ik twee weken geleden mijn eigen helpdesk opgestart. Jullie konden tot en met 25 mei jullie vragen insturen. Hieronder de vragen en natuurlijk de antwoorden!

Stel, Jij bent er eentje van een tweeling. en je vriend is ook eentje van een tweeling, en nu date zijn tweelingbroer jouw tweelingzus. Als jullie nu allebei een kind krijgen, lijken die dan ook sprekend op elkaar? Of net zo veel als een 'normale' neef/nicht? Liefs Laura
De kans is in dit geval groter dat de kinderen op elkaar lijken dan bij een ‘normale’ situatie. Dit komt, doordat tweelingen bijna precies hetzelfde DNA hebben. Het DNA bepaald de kleur ogen, haarkleur, etc. En als je ook nog eens een kind krijgt van iemand die ook tweeling is, is de kans groter dat ze op elkaar lijken. Dit hoeft niet altijd het geval te zijn: het kind kan ook veel van het zwakke gen erven in plaats van de dominante gen. Snap je het nog? Haha ;)

Wat was er eerder? De kip of het ei? Groetjes, Anoniem.
Onderzoekers aan de Universiteiten van Sheffield en Warwick hebben vorig jaar ontdekt dat er een bepaald eiwit nodig is voor de vorming van de eierschaal. Dit eiwit wordt geproduceerd in de eierstokken van een zwangere kip, dus daaruit kan worden afgeleid dat de kip eerder kwam dan het ei. Hoe de kip het eiwit produceert, is niet uit het onderzoek naar voren gekomen helaas.

Hoe is de tunnel van Engeland naar Frankrijk gebouwd? Liefs, anoniempje
De bouw van de tunnel begon in 1986 en duurde zeven jaar. Er waren in totaal 15.000 mensen nodig om de tunnel te maken. De tunnel bestaat uit drie buizen. Twee buizen hebben allebei een spoor; de middelste buis is een soort vluchtstrook.De ontwerpers van deze lange tunnel wilden natuurlijk een veilige tunnel maken. Mensen moeten wel gebruik willen maken van deze tunnel. Vandaar dat er gekozen is om drie buizen te maken, waarvan één buis een 'vluchttunnel' is. Om de tunnels te graven, zijn ze drie jaar lang met 'tunnel boormachines' bezig geweest om in de bodem van het kanaal de tunnels te graven. Voordat het echte boren begon, werden er proefboringen gedaan. Eerst moest het zeker zijn dat het allemaal wel kon. Er is ook gepraat met mensen uit Japan. Daar hadden ze al eerder een lange tunnel onder water gegraven. Zo'n boormachine is ook niet bepaald klein: zo groot als twee voetbalvelden bij elkaar! Nog een leuk weetje: de Engelsen en de Fransen hadden een weddenschap wie het eerst op de helft van de tunnel zou zijn. Het waren de Engelsen die wonnen!
Niet zoveel vragen dus, wat betekent dat we met intelligente volgers te maken hebben. Hoera!

Een heel fijn weekend toegewenst, en voor de mensen die nog de laatste examens hebben aankomende week: veel succes!

“Be who you want to be, not what others want to see”

Liefs,
Irene

Met dank aan: www.willemwever.nl en www.weheartit.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Just leave your lovely comment!