donderdag 3 november 2011

Annemarieke bakt Pepernoten!

Hallo allemaal!

Z
oals iedereen in Nederland wel doorheeft, is de Sinterklaas-tijd weer aangebroken. Nog zo’n twee weekjes en de goedheiligman komt alweer ons landje binnenvaren. Tijd om cadeaus te kopen dus! Maar niet alleen liggen de winkels vol met leuk speelgoed, ook word je letterlijk doodgegooid met pepernoten! Overal waar je kijkt zie je chocoladeletters, gevuld speculaas, taaitaai en schuimpjes, en ook de chocolade- en gewone pepernoten worden masaal ingeslagen.. behalve door mij. Zoals jullie weten zit ik in Engeland, en helaas, hier word Sinterklaas niet gevierd. Ik heb nog geen één versierde winkeletalage gezien, en ook de geur van speculaas, amandelspijs en warme chocolademelk met slagroom ontbreekt.  Vandaar dat ik het heft in eigen handen heb genomen, en ik mijn gastgezin erop aandrong dat ik hen toch écht eens goed Nederlands moet opvoeden. Vandaar dat ik deze week, hélemaal zelf, Pepernoten heb gebakken! En wat vielen ze in de smaak bij die Engelse..!
Hoewel de meeste van jullie het waarschijnlijk twintig keer makkelijker vinden om de “echte” kruidnoten, lekker goedkoop, in de winkel te kopen, vond ik het toch even leuk om mijn Pepernoten-recept met jullie te delen. Het deeg is onwijs makkelijk te maken, en bovendien is het  super gezellig om met vrienden en vriendinnen die honderden balletjes te draaien, ondertussen onder het genot van een warme beker Chocolademelk met slagroom, terwijl er sinterklaasliedjes uit de boxen van je cd-speler galmen. Bovendien smaken ze éxtra lekker, omdat ze met geduld en liefde zijn gemaakt. Geniet!
 Pepernoten Recept. +/- 125
Benodigdheden:
*Bakpapier
*Bakplaten
*een grote kom.

Ingrediënten:
* 150 gram Bakboter.
* 125 gram Bruine Basterdsuiker.
* 250 gram Zelfrijzend bakmeel.
* 4 eetlepels melk
* 10 gram Koek & Speculaas kruiden!




Bereidingswijze: * Verwarm de oven voor op 160 graden, en bekleed de bakplaten met bakpapier.
*Kneed de boter, de suiker, het zelfrijzend bakmeel, de Speculaaskruiden en een snufje zout in een grote kom. Voeg lepel voor lepel de melk toe, en kneed het geheel steeds door tot het soepel word, en je er een grote bal van kan maken.  
*Maak van de grote bal, hele kleine balletjes van zo’n 1 a 1,5 cm  groot. Leg die op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Laat wat ruimte over, ze zullen ietsje uitzetten. Dit proces duurt het langste, balletjes draaien. Als je het té lang vind duren, kun je er natuurlijk ook een aantal speculaasjes van maken.
*Als je bakplaten dan eindelijk vol zitten, stop ze in de oven en bak ze in 20 á 25 minuten gaar.
Even laten afkoelen, en dan.. AANVALLEN!





Lots of Love,
xxx
Annemarieke

P.S. Never Tickle A Sleeping Dragon.

5 opmerkingen:

  1. Hoe kwam je aan de speculaaskruiden?! Leuk bericht mis je wel !! Kus jessemijne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik was natuurlijk op alles voorbereid. ;) Ik had in augustus al bedacht: Dat zal ik vast ooit nodig gaan hebben, laat ik dat maar in mijn koffer stoppen! ;)
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. leuke post, lekker recept!! ik heb zelf ook in engeland gewoond:) jammer he, dat ze daar geen sinterklaas vieren!! ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Anoniem,
    Inderdaad, SUPER jammer! ;)
    Ze weten niet wat ze missen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De geur ontbreekt, maar het lijkt heel lekker!!
    Leuk hoor, bezig zijn in de keuken!

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!