donderdag 10 mei 2012

Annemarieke ging naar "Mirror Mirror"

Hallo lieve, en hopelijk mede sprookjes-liefhebbende, lezers!

Zoals de titel al aanduid, ben ik naar Mirror Mirror geweest. Ik heb heel eerlijk gezegd géén idee of die nog/al in Nederland in de bioscopen draait, maar dat deed hij hier in Barrow-in-Furness gelukkig nog wel!
Voor de mensen onder ons die het verhaal niet kennen (wat er hopelijk niet veel zijn) hier een korte uitleg: Zoals je waarschijnlijk al kan voorspellen gaat de film over Sneeuwwitje. Maar.. nu komt de grote maar; Ze hebben het verhaal ietsje (lees: eigenlijk best wel veel) veranderd!
De 18 jarige prinses Snow, achternaam White, is opgesloten in haar toren, terwijl haar stiefmoeder, de koningin, uitbundig feesten geeft met het geld van de belasting van haar volk.
Op haar 18e verjaardag stuurt een van de kokkinnen haar naar het dorp, zodat ze met eigen ogen kan zien hoe slecht het er aan toe is. In het bos komt ze twee mannen tegen die zojuist zijn aangevallen door zeven “reuzen” bandieten, en die niets méér aan hebben.. dan hun ondergoed!
En dat is waar het verhaal begint. Natuurlijk is een van die twee mannen stiekem een knappe, steenrijke prins, en komt hij er vroeg of laat achter dat Snow de vrouw van zijn leven is, en red hij haar uit haar toren.. en daar ga je de fout in! Snow sluit zich aan bij de bandieten, en de prins bij het leger van de slechte koningin ( je moet het hem niet kwalijk nemen, hij heeft een dosis “puppy-love” binnen gekregen) en is van plan met haar te trouwen. Girlpower als ze is, gaat Snow natuurlijk de bruiloft crashen, en probeert ze de prins te redden en de vloek ongedaan te maken. Het is tijd dat de sprookjes eens worden omgekeerd!Deze fantastisch hilarische film, met de geweldige Julia Roberts als de koningin, is zeker aan te raden! Alleen al de kostuums, het decor en de special effect zijn het bekijken waard. Vol humor, spanning en sensatie (en bovendien een érg knappe prins, die in meerdere scenes, helaas, helaas, van zijn kleren is beroofd.) Omarm je innerlijke kind, en neem eventueel je zusje mee als excuus. Denk aan de film Tangled, en je snapt wat ik bedoel: niet voor kleine kinderen geschikt, maar stiekem gericht op tieners die even een momentje jeugdsentiment terug willen! Ik heb ervan genoten!

Always
Lots of Love,
xxx
Annemarieke


4 opmerkingen:

 1. Eerlijk gezegd krijg ik altijd de kriebels van dit soort films (net als bij Enchanted) omdat de humor zo geforceerd is :/
  Al ziet dit er wel tof uit, qua decor en kostuums etc :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er naar toe geweest hier in Nederland heet het Snow white !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. IK kan de trailer niet bekijken,zijn er meer die het filmpje niet kunnen zien?

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!