woensdag 9 mei 2012

Sharon interviewde Only Seven Left!


Met knikkende knieën gaf ik zaterdagavond 28 april Hinne Winterwerp (basgitaar), Jochem Winterwerp (gitaar) en Bram de Wijs (drums) een hand, en ging op de eerste de beste fel groene stoel zitten die ik tegen kwam. Ik was ontzettend zenuwachtig voor mijn eerste interview ever – en dat dan ook nog eens met Only Seven Left, een band waar ik al een tijd fan van ben. Zodra ik de woorden ‘dit is mijn aller eerste interview ooit, en om eerlijk te zijn ben ik strontzenuwachtig’ gezegd heb, schieten Bram en Hinne in de lach. ‘Oh, maar daar hoef je toch helemaal niet bang voor te zijn, wij zijn ontzettend aardig en we bijten niet!’ En gelijk hebben ze.

Jochem, Bjorgen, Lucas, Roderick, Bram (achter Roderick), Hinne
De band Only Seven Left (de naam komt overigens van het nummer ‘Seven Friends’ van Miss Montreal, waarin I hope I have seven friends left on the day that I die’ wordt gezongen. De jongens vonden dat ‘wel cool’ klinken, vandaar Only Seven Left. Sidenote: dit heb ik niet gevraagd, maar opgezocht op internet. Ik heb me laten influisteren dat ik dit absoluut níet mocht vragen, omdat dit al zó vaak gevraagd is, dat de band er gek van word.) werd in 2006 opgericht door broertjes Jochem en Hinne Winterwerp uit Hilversum. Ze spelen samen met Bram de Wijs (drums), Roderick Knijnenburg (piano) en hun nieuwste aanwinst, zanger en gitarist Bjorgen van Essen.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om een nieuwe zanger te zoeken via Zanger Gezocht?
Bram: Tegenwoordig gaat zo veel via internet, en wij waren sowieso al bezig met Youtube filmpjes en Facebook, Twitter etc. Toen we zagen wat voor een succes het programma ‘Wie is Di-rect?’ had om een zanger voor Di-rect te zoeken, vonden wij dat wij ook zoiets moesten doen. En met succes, we zijn ontzettend blij met Bjorgen.


Jullie hebben tours gedaan in België en Egypte, maar waar zouden jullie nou echt nog door willen breken?
Bram: Duitsland lijkt me heel chill, heel groot, dan kan je heel veel spelen.
Hinne: Nederland lijkt me ook leuk om door te breken…
Bram: Zweden, ook een mooi land. Maar het liefst willen we natuurlijk gewoon de hele wereld veroveren.
Jochem: Japan en China lijkt me ook heel tof.
Bram: Ja, daar hoor je ook heel veel goede verhalen over.

Hoe is de release van jullie nieuwe album ontvangen?
Hinne: Ja, heel goed! Ik heb nu een paar dingen gelezen, en ze zijn echt alleen maar positief.
Jochem: Vooral de fans zijn ook heel positief. Dat is altijd eng met een nieuw album, en enthousiaste reacties zijn dan echt een leuke bevestiging van het feit dat je goed werk hebt geleverd.

Deze release-tour heeft natuurlijk maar vier avonden. Wat vonden jullie tot nu toe de leukste avond?
In koor: Utrecht!
Hinne: Nu al, en het is nog niet eens begonnen, haha.
Jochem: Nee, het was natuurlijk allemaal leuk, en het was allemaal erg bijzonder, maar ik kijk toch echt wel het meest uit naar vanavond, omdat er ook allemaal vrienden en familie zullen komen.

Wat is het gekste wat een fan ooit voor jullie heeft gedaan?
Hinne: Wow. Ik bedacht me serieus die vraag vanochtend. Vanochtend zat ik te ontbijten, en toen kreeg ik toevallig op Facebook een best bizar berichtje binnen. Een meisje wilde geld voor mij gaan sparen om een paar Vans voor mij te kopen. Ik heb namelijk heel veel Vans –
Jochem: Vans? Of fans?
Hinne: Beide, haha. Maar ze wilde dus geld gaan sparen om nieuwe Vans voor mij te kopen. En dat is natuurlijk bizar, maar ook echt heel erg lief. En toen dacht ik ‘wat is nou eigenlijk het bizarste?’, maar ik heb echt geen idee. Er zijn wel eens fans naar Engeland gekomen toen we daar speelden, dat is wel vrij bizar.
Yves (regelt het geluid on stage): Ik heb ook al wel heel veel taarten en koekjes gegeten die fans gebakken hebben.
Jochem: Ja, ze bakken gewoon taart en koekjes voor je. Dat is niet vervelend natuurlijk, haha.

Jullie zijn heel close met jullie fans, iets wat niet iedere band kan zeggen (na shows komt OSL altijd het publiek in voor handtekeningen en foto’s, OSL heeft hun fans ingeschakeld om het koor op hun nieuwste cd in te zingen, red.). Waarom hebben jullie ervoor gekozen om zo veel contact met jullie fans te hebben?
Hinne: Het is toch leuk als je van een band fan bent, en die band wil contact met jou hebben? Daar denken wij zo over, dus waarom doen we dat dan niet?
Jochem: En het is ook altijd super leuk om na afloop van een concert fans te spreken over hoe ze het vonden, en hun lievelingsliedjes en zo, dat is echt heel cool.

Wat zijn jullie eigen lievelingsnummers eigenlijk?
Hinne: Van de nieuwe cd? Van mij is het dan ‘Is it me’.
Jochem: Die van mij ‘Safe to Say’. Dat nummer heb ik geschreven over onze vorige zanger, en ik vind het nummer gewoon heel chill. Maar ik vind eigenlijk alle nummers tof, want je moet zeker achter je eigen nummers staan.

Als laatste, willen jullie nog iets kwijt aan de Dailynotedlezers?
Jochem: Ja, natuurlijk! Zoek ons op op Youtube, onze nieuwste videoclip Safe to Say staat net online.
Sharon: En fan worden natuurlijk.
Jochem: Nou, fan worden ga ik ze niet verplichten, maar het zou natuurlijk wel leuk zijn, haha!
 
Dat opzoeken op Youtube heb ik alvast voor jullie gedaan: zie hier de nieuwste videoclip van Only Seven Left: Safe To Say. Ikzelf vind het echt een onwijs leuke video, ik kan er wel naar blijven kijken! 


Only Seven Left kan je volgen op Twitter, Facebook, Tumblr, Youtube en Spotify. Ik raad het je zeker aan, het is een onwijs toffe band met nummers die écht in je hoofd blijven zitten. Ook ontzettend leuk om te kijken: de mini-docu's. Over ieder nummer van de nieuwe cd 'Anywhere from here' hebben de jongens mini-docu's gemaakt, waarin ze je allerlei informatie over het nummer geven, en je echt een goed beeld bij de nummers krijgt.

Geloof in jezelf,
Sharon.

11 opmerkingen:

 1. Haha, ik heb nog wel eens met OSL gechilled :P Hun muziek is helemaal niet mijn ding, maar ze waren op een (gefaald) feestje waar ik twee jaar terug ook was.
  Echt grappig om dit nu te lezen en sommige dingen te herkennen.

  x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk interview, Sharon, complimenten!
  Groet,
  MoederMarjolein (van Aviva)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow dat is nogal wat als je die band mag interviewen! Ik snap dan wel dat je zenuwachtig was! Het lijken me wel aardige jongens. Heel interessant om te lezen. Xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super tof interview shar ! Vraag me toch af hoe je erbij kwam om deze talenten te mogen interviewen ?

  Complimenten, complimenten, complimenten (:

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hey Laura!

   Ik mocht Only Seven Left interviewen via Yves, de geluidsman van OSL. Yves is een neef van een vriend van mij, vandaar ;-)

   Bedankt, bedankt, bedankt! (:

   Liefs, Sharon.

   Verwijderen
 5. Goed interview Sharon! Ik, als toch iets meer ervaren interviewster, zou het niet beter kunnen doen. (:

  <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stoer dat je hun mocht interviewen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk intervieuw :) Jammer dat je Bjørgen en Roderick niet geïnterviewd had. Maar dit mag je zeker vaker doen :P hahaa

  Rebecca

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vind ik zelf ook érg jammer, haha. Maar die waren helaas al ergens anders heen gegaan. X

   Verwijderen
 8. Wat een leuk interview! Ik ben niet heel erg fan van hun muziek, een vriendin van mij wel. Ze hebben wel een keer opgetreden op het kerst gala.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat je ze mocht interviewen! Ik ken ze niet echt goed, maar de naam klinkt voor mij best bekend. Goed gedaan :D
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!