donderdag 3 mei 2012

Annemarieke is over een maand weer thuis!

Hallo lieve lezers,
Na het vieren van mijn meest rustige koniginnedag ooit, realiseerde ik me dat het nu al weer Mei is! Dit betekend dat ik volgende maand, op 14 juni om precies te zijn, vaarwel zeg tegen Engeland! Ik kan niet geloven hoe snel de laatste paar maanden zijn gegaan! De tijd vliegt wanneer je plezier hebt!
Ik ben hier nu zo'n 9 maanden, en heb, al zeg ik het zelf, mijn To-Do-Lijstje al aardig afgewerkt! Ik heb dingen gedaan, geprobeerd, gezien en geproeft die ik nog nooit eerder heb gedaan!
Zoals:
- Ik ben naar het meest prachtige gebied in Engeland gegaan, "The Lake District", een prachtig stuk natuur van tientallen meren en plassen die omringt zijn door bergen en bossen!
- Heb ik, als een echte Doctor Who-fan "Fish fingers and custard" geproeft, zie foto als bewijs*
- Ik heb de extreem stereotypische Fish & Chips (meerdere malen) gehad, en heb het woord "Afhaal" her-uitgevonden! Zo hebben mijn engelse vrienden mij geintroduceert aan het goddelijke gerecht genaamd "Chips and Curry", wat maar weer bewijst dat engelse weten wat lekker eten is!
- Heb ik een mega Harry-Potter-Marathon gehouden, want zeg nou zelf, wat is er engelser dan een film met "The Boy who Lived"? Compleet met costuums, bezemstelen, chocolade kikkers en pompoensap!
- Heb ik, door het gebrek van naar de kroeg te kunnen, een hele hoop filmavondjes, housewarming-party's, verjaardagen, Sleepovers, en "My parents are out of town, so wanna come over and get drunk?"-feesten geweest!
- Heb ik nationale feestdagen gevierd zoals, natuurlijk, een uitgebreide kerst, Bonfire-night op 5 November, Pancake-day, St. George's day en de eeuwige Bank-Holidays!
- Ben ik voor het eerst in mijn leven naar Kentuckyfried Chicken en Pizzahut geweest.. ja, ik weet het, dit had ik ook thuis kunnen doen.
- Heb ik mijn receptenboekje aardig gevuld met typisch britsche recepten als Sunday Roast, Yorkshire Pudding, Lemon Surprise, Rice Pudding, Stew, en weet ik eindelijk hoe je HET perfecte kopje thee zet. (met melk, natuurlijk!)

Maar ook heb ik die engelse wat van onze nederlandse cultuur geleerd!
- Zo heb ik op Sinterklaas avond van iedereen een schoen gestolen, een paar wortels en een glas wijn erbij gezet, en deze gevuld met kadootjes. Heb ik zelf pepernoten gebakken en (letterlijk) gestrooid door school, heb ik geprobeerd uit te leggen dat de nederlandse Sinterklaas NIET racistisch is, maar een aardige oude man die in spanje woont, die toevallig hulpjes heeft die zwart worden door het roet van de schoorsteen. En heb ik iedereen gewongen "Alles is Liefde" te kijken!
- Heb ik zelf ouderwets lekkere Oud-Hollandse Oliebollen en Appelflappen gemaakt voor Oud en Nieuw.
- Ben ik erachter gekomen dat een "typisch engels gebakje", genaamd een Vanilla Slice, gewoon een Tompoes is!
- Heb ik heel trouw nederland gesupport tijdens de vele voetbalwedstrijden met engeland, heb ik mijn oranje sjaal naar school gedragen als symbool voor Holland, en heb ik iedereen ondergeverfd met Oranje schmink op Koninginnedag!
- Ook heb ik heel succesvol een aantal vriendinnen een paar woordjes Nederlands geleerd, met behulp van een Skittles zakje, en zo de kleuren uitgelegt. (Gwjoen, Gyel, Rot, Roose, Blou, Wiet en Schwartsch)
- Weet iedereen nu dat Nederlanders NIET elke dag naar amsterdam gaan om High te worden, vervolgens de Red-light-district bezoeken, om daarna op 't fietsje terug naar huis (een windmolen) te gaan, om de volgende dag, nogsteeds high, de koe te melken, zelf kaas te maken, en de tulpjes buiten te zetten.. en dit allemaal in Amsterdam.

Ja, ik heb me een jaartje wel gehad! Ik ben veel ervaringen wijzer, heb een hoop geleerd, en natuulijk is ook mijn engels er ietsje mee vooruit gegaan. Maar, ik heb nog een maandje de tijd, om echt de ALLER laatste dingen nog te proberen, zien en proeven! En dan voor ik het weet ben ik weer thuis! Dus, als je nog tips hebt voor de laatste try-before-you-die dingen die ik deze maand er nog in kan proppen, ben ik een en al oor!

Always

Lots of Love,
xxx
Annemarieke

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuk stukje! Ook ik heb vele malen uit moeten leggen dat er in Amsterdam echt niet op iedere hoek van de straat een junk ligt en dat we ook niet allemaal blowen en naar de hoeren gaan.
  M'n naam kunnen ze nog steeds niet uitspreken; Briet ipv Britt...
  Is er ook hagelslag in Engeland? Anders kun je dat ook nog voorschotelen. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ZNERT! Er zit nu een KFC in Alkmaar!!!!!!!!!!!!!!!!! Enne die pizzahut hebben we toch aangedaan toen met school in London!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ahhh fish custard moet ik ook nog een keer proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk artikel!!
  Al ongeveer sinds groep acht spookt het idee om
  een schooljaar in het buitenland te doen door mijn hoofd.
  Nu zit ik in de derde en vind ik dat ik het wel eens waar mag gaan maken!
  Het lijkt mij ongelofelijk leuk om een jaar na Engeland te gaan met EF.
  Maar ik heb nog heel veel vragen en ik weet niet zo goed aan wie ik ze moet stellen. Zou ik je mogen mailen??

  Liefs Immi

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!