zondag 13 mei 2012

Iris heeft last van stress


Nog maar een aantal weken en dan ben ik ervandoor; foetsie, ‘poef’ weg van Dailynoted.nl. Maar zo ver is het nog niet, ik heb nog een paar artikelen om mijn frustraties en gelukzalige momenten met jullie te delen. En deze week gaan we het hebben over iets waar elk wezen wel eens last van heeft: stress.

Eekhoorns hebben stress wanneer ze hun nootjes niet meer kunnen terug vinden in de winter en zangers hebben stress als er een poliep op hun stembanden wordt ontdekt. Maar Iris heeft stress aan het einde van school, elk jaar weer.

Aan het einde van ieder schooljaar heb ik dus stress. Wat is stress voor mij? Iris-stress is het rondlopen met een stemmetje in je hoofd: ‘Dit is niet goed, helemaal niet goed’. En wat is er dan niet goed? Vraagt de slimme lezer zich nu af. Er zijn verschillende reden waarom ik rond deze tijd nooit echt lekker in mijn vel zit.Ten eerste is er het ‘ga ik over?’ fenomeen. Op mijn vorige school ging iedere scholier (gek genoeg) elk jaar over, hoe laag zijn of haar cijfers ook waren. Dan maar extra begeleiding het volgende jaar. Je zou denken dat iedereen dan het hele jaar niets achterover zou leunen, maar  de kinderen op mijn oude school het leuk om hoge cijfers te halen, en het voelde altijd als een soort wedstrijd  om wie er aan het einde het beste rapport had. Ik deed hier niet aan mee, maar toch voelde ik me dom als ik een zesje voor een SO haalde, terwijl de andere helft van de klas stond te pronken met een 8,6. Maar goed, dit jaar blijf ik misschien zitten. Het is een feit, ik ben er niet trots op, maar het is zo.Je zou zeggen dat dit een  reden is om er nu voor te gaan en mijn cijfers omhoog te halen. Maar nee, ik ben net zo lui als altijd en doe eerlijk gezegd niet zoveel aan school. Maar ik heb dus wel dat stemmetje in mijn achterhoofd ‘je moet leren, je hebt morgen een toets’.
Ten tweede heb ik nog erg veel te doen voor de zomervakantie. Ik moet allereerst een nieuwe garderobe aanschaffen. Ik ben niet echt een meisje dat elke maand 10 nieuwe shirtjes koopt/nodig heeft, maar voor de zomer (ik ga naar Portugal) wil ik wel tenminste één leuk jurkje in mijn kast hebben hangen. Ik moet ook nog een vakantie als het ware ‘boeken’, ik ga met een vriendin op vakantie maar we kunnen het maar niet eens worden over waarheen, en voor hoeveel.

Als laatste ben ik onzeker, zoals heel veel mensen.

Heb jij wel eens stress, en waarom?

‘La vie boheme’
Iris

4 opmerkingen:

 1. I know what you mean! Ik ben nu nog extra zenuwachtig aangezien ik morgen mijn eerste examen (Nederlands) heb. En ik merk echt heel erg dat je bij vakken als Nederlands, Engels en Frans zoiets hebt van: 'ooh, dat lukt makkelijk, wat kan er nou moeilijk zijn aan Nederlands ofzo, maar als je dan een oefenexamen maakt, haal je alsnog maar een 5,5 ofzo, wat mij in ieder geval niet minder zenuwachtig maakt. En dan ook nog al die zorgen over Wiskunde, Natuurkunde, Biologie, Scheikunde en het horrorvak (voor mij in ieder geval dan) Latijn, echt een verschrikkelijk vak, maarja ik kan er nu niks meer aan veranderen. Ik zal dan ook extra blij zijn als ik hier over drie weken vanaf ben en dan rustig aan kan gaan doen tot de vakantie en dan lekker naar Barcelona met een vriendin. Het zou natuurlijk wel erg fijn zijn als ik dan ook nog slaag, maar ik doe m'n best en dat is alles wat ik kan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je gaat heus wel over iris, maak je geen zorgen. en he, zo niet dan eindig je hetzelfde jaar als ik;) ik heb ook stress, 9 examens :(( trouwens, het was echt geen competitie op ACS hoor, alleen moet je gewoon hoge cijfers halen als je op een IB school zit:) luf joe anyways and call me! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. tweede foto^^ is echt the story of my life.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat eerste plaatje. Echt story of my life.

  BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!