zaterdag 19 mei 2012

Rosalie ging eindelijk naar the Avengers!

Tumblr staat er nu al weken helemaal bol van. Vloggers praten nergens anders meer over. Het heeft een recordomzet gehaald: The Avengers. Een superheldenfilm waarvoor een breed arsenaal aan hero’s op één hoop wordt gegooid om de wereld te redden. Sounds fun, huh?


Afgelopen donderdag heb ik het fenomeen eindelijk met eigen ogen mogen aanschouwen. Iedereen had het erover hoe geweldig het wel niet was, dus de verwachtingen waren hoog met aan de tegenzijde een vleugje angst: ik ben kritisch. Erg kritisch. Wat nou als die drie uur me tegenvallen, ik me ga ergeren aan het plot en de dialogen die goed schijnen te zijn mij extreem tegenvallen?

WELL DIDN’T HAPPEN.

Ik kom terug uit de bioscoop en mijn hemel. Wat doe je? Waarom lees je dit nog? Serieus, wat denk je dat je aan het doen bent? WAAROM REN JE NIET ONMIDDELLIJK NAAR DE BIOSCOOP OM THE AVENGERS TE KIJKEN? ZO VAN… NU?

Ik zal even een break nemen in de vorm van kalmerende thee, en dan kom ik terug, helemaal uitgefangirl’d, zodat ik jullie op een normale manier kan overtuigen zonder overmatig gebruik van caps. Beloofd.

Twee koppen kalmerende thee later …

De verhaallijn is nou niet wat je noemt extreem briljant. Loki, de grote bad guy, steelt een glow-in-the-dark kubus (ook wel bekend onder de naam Tesseract, een energiebron) en is van plan de aardbol naar z’n grootje te knallen uit wraak op zijn broertje Thor. Als reactie hierop bliept Nick Fury van S.H.I.E.L.D. de Avengers op: Black Widow, Iron Man, Captain America en the Hulk. Later sluiten Thor en Hawkeye zich ook bij het team aan om de wereld te redden van de ondergang en Loki op z’n kop te geven.


Waarom deze film dan toch zo extreem fangirl-waardig is? Het bevat net genoeg humor om de boel in evenwicht te houden. De special effects zijn echt perfect, de dialogen zijn sterk, en Loki is extreem adoreerbaar (oké, voor hen die niet zo into de bad guy zijn: ook de anderen zijn vrij mjummie). En de combinatie met 3D maakt het zo verschrikkelijk goed af.      

Alsjeblieft, ga gewoon naar de bioscoop. Bij Pathé is het maar acht euro voor de CJP’ers onder ons. Geloof mij nou maar, je gaat er hoe dan ook spijt van krijgen als je niet gegaan bent. Zelfs als je niet van actie en superhelden houdt (wacht, bestaan die mensen?) is het leuk omdat je acteurs als Tom Hiddleston, Chris Evans en Robert Downey Jr. in 3D ziet en vanwege de oneliners en luchtige dialogen.

Loki!

Heb je nog nooit een superheldenfilm gezien met één van de Avengers? Don’t worry. Ik had alleen Thor  gezien en het enige wat ik miste was soms een soort inside joke. Een vriendin van mij die als voorbereiding wel alle films gezien had, genoot ook niet per definitie meer van de film dan ik. Wil je je toch een beetje voorbereiden? Kijk dan deze films:

-       Iron Man I met Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man)
-       Iron Man II met Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man) en Scarlett Johansson (Natascha Romanova/Black Widow)
-       Captain America: The First Avenger met Chris Evans (Steve Rogers/Captain America)
-       Thor met Chris Hemsworth (Thor) en Tom Hiddleston (Loki)
-    The Incredible Hulk met Edward Norton (Dr Bruce Banner/The Hulk) en Robert Downey Jr (Tony Stark/Iron Man

Had the Avengers hetzelfde fangirl-effect op jou?
Hakuna matata!
Niet mijn foto's. 

3 opmerkingen:

  1. Ik ben woensdag daar ook naartoe geweest en ik vond hem zó leuk!! Vooral het stukje wanneer die ene zegt: 'We got the Hulk!!' Geweldigg :')

    ps: Rosalie, ik ben Olivia van de slow (:

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniaal geschreven Artikel. Je maakt me nu toch wel nieuwschierig.. misschien ga ik dit weekend toch maar even een bezoekje brengen aan de bios.. ;)

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!