dinsdag 8 mei 2012

Sam viert de vrijheid!

En zeg nou zelf: waar kan dat beter gedaan worden dan op een bevrijdingsfestival? Het thema van dit jaar was ‘Geef de vrijheid door’. Een hele mooie boodschap natuurlijk, hoewel een mensenmassa die deze slogan till infinity scandeert me toch een beetje doet denken aan een land als Noord-Korea, waar ze nou niet bepaald vrij zijn.

Anyway, een festival is natuurlijk de beste break van de examens die je kan bedenken. Heerlijk chillen op het grasveld met een drankje, zonnetje, muziekje... Keep on dreaming, de werkelijkheid is dat alle festivalgangers in Zwolle óf levend bevroren óf zo slim waren geweest zich uit te dossen in Noordpoolstijl. Daarom besloten Rosalie (ze is het echt, ons o zo geliefde zaterdagmeisje!), Kim (vriendin) en ik ons de eerste helft van de dag op te sluiten in de CoffeeUnited om te genieten van een warme latte macchiato in plaats van de optredens van o.a. Alain Clark en Das Pri-V. 

Rosalie en Kim bij CoffeeUnited
 
Uiteindelijk zijn we toch zo dapper geweest om ons richting het festivalterrein te begeven. Een uur, twee bandshirts en twee studsriemen later hadden we echter nog steeds niets meegekregen van de muziek en gingen we maar weer richting stad om te genieten van een lunch en, later op de avond, een heerlijke maaltijd bij de pizzeria.

Maar alright, dit artikel hoort eigenlijk niet over eten te gaan, dus toch maar even terug naar de artiesten dan. Wie we wel hebben gezien? Krystl, Waylon, Postmen en Chef’Special. Krystl heeft een dijk van een stem en een geweldige podiumuitstraling, maar het is niet helemaal mijn muzieksmaak. Hetzelfde gold voor Waylon, ook al zo’n kerel met een heerlijke stem die het toch net niet is voor mij. Toch krijgt hij props voor zijn dansbare liedjes, want na zijn optreden kreeg ik eindelijk weer een beetje gevoel in mijn benen. 
Aan het begin van de avond was het tijd voor Postmen, wat een band! De muziek houdt het midden tussen hiphop en reggae, een heerlijke combinatie om op los te gaan. Daarna was het tijd voor Chef’Special, de enige band van de dag waar ik zelf echt naar luister. Hun optreden was weer helemaal geweldig en dankzij de lichtjes die werden uitgedeeld in het publiek zag zelfs de mensenmassa er prachtig uit in het donker. 

Ondanks de helse temperatuur was het een awesome day, die ik met alle liefde nog een keer over zou doen. Zijn jullie dit jaar nog naar een bevrijdingsfestival geweest op hebben jullie de dag op een andere manier gevierd? Let me know!


Let’s keep the moon awake and do electric boogiloo.

Liefs,

Sam

2 opmerkingen:

  1. Leuk artikel Samske! Ik vond het echt super met jullie :3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zwolle heeft echt het leukste bevrijdings festival vind ik! Helaas voor mij moest ik dit jaar werken :(

    BeantwoordenVerwijderen

Just leave your lovely comment!